ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

HARDCORE SUPERSTAR – Liverecension från Metallsvenskan 2013-05-25

hcss-metallsvenskan-2013-thord-pettersson-rocknytt.net

Band: Hardcore Superstar
Spelplats: Örnsro Ip Metallsvenskan Örebro
Datum: 2013-05-24
Speltid: c:a 60minuter
Betyg: 7/10
Bästa låt: Bag On Your Head
Sämst: Dagsljuset

Jag har aldrig sett HCSS tidigare, men jag var väldigt förväntansfull då jag gillar de flesta av de skivor de släppt. Motsvarade showen förväntningarna? Ja till största delen, får jag faktiskt svara på den frågan. Det mest spektakulära var dock när sångaren Jocke Berg föll pladask ner på scengolvet, men det bekom honom inte ett dugg, utan han fortsatte sjunga som om ingenting hade hänt. 

Man kan utan omsvep kalla spelningen gedigen och låtvalen var tillfredställande, då jag gillar deras självbetitlade platta och Dreamin In A Casket klart bäst. Tror dock att dagsljuset tog bort lite av känslan och hade spelningen skett några timmar senare, hade helhetsintrycket stigit en aning.

Något som överlag var bra på de flesta spelningar, var ljudet och det var inget undantag här heller. Man kan inte heller klaga på bandets energi, där Jocke är den med mest ”spring” i benen.

Det finns inga tvivel om att HARDCORE SUPERSTAR tillhör eliten inom den svenska hårdrockscenen och de kommer att fortsätta göra det, så länge de själva har lust med det. Ska bli intressant att se om de kör samma set på Sabaton Open Air i Augusti eller om de lagt till några fler nya låtar?

Setlist:

Moonshine 
Bag On Your Head 
Last Call For Alcohol 
Intermission
Kick On The Upperclass 
Barn Av Vår Tid (Nationalteatern cover)
Someone Special 
Guestlist 
Dreamin’ In A Casket 
Wild Boys 
Sophisticated Ladies 
Above The Law 
We Don’t Celebrate Sundays

Foto: Thord Pettersson

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER