VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

Vilka jäkla låtar – Magnum!

Jag är inte kristen, men inte heller ateist. Istället sällar jag mig till agnostikerna. Lite kortfattat innebär det att jag helgarderar mitt liv genom att varken säga bu eller bä. Finns Gud så finns han, finns han inte så finns han inte.

1982 skedde dock något magiskt, något som skulle kunna känneteckna känslan av att bli frälst. Jag besökte en AOR-polare, som nyligen införskaffat Magnum – Chase the dragon. Hela den eftermiddagen präglades av ubereufori, med stark betoning på just ubereufori.


Dagen efter gick jag och köpte ett eget exemplar på Åhlens. De tre låtarna som fick mig att bli den bästa versionen av mig själv när det kom till luftgitarrviftande var: “Soldier of the line“, “The spirit” och “Sacred hour“.

Holy moly vilka vulkaniska skapelser! Att desarmera dem på sin egna skivspelare var som att träda över till andra sidan. De tre är lika bra nu som då – pure magic i kubik.

Annons:

Förutom dessa ouppnåeliga låtar gillade jag verkligen “On the edge of the world” och “The teacher“. Att omslaget korrelerade till musiken gjorde inte saken sämre. Konstnären  Rodney Matthews fantastiska sci-fi/fantasy var pricken över i:et. Det var förövrigt hans första med Magnum, men långt ifrån det sista.

Som sagt, vilka jäkla låtar!

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT