Vilka jäkla låtar – White sister!

Långt stripigt halvflottigt hår, njaa, jag ville ju ha samma sköna lockar som David Coverdale och Joey Tempest.

Långt stripigt halvflottigt hår, njaa, jag ville ju ha samma sköna lockar som David Coverdale och Joey Tempest. Bokade tid till en frisersalong där jag skulle permanenta mitt hår. Denna nya look skulle implementeras till alla hair-metal låtar som släpptes i mitten av 80-talet.

På pappret såg det optimalt, men i verkligheten hamnade jag hos en frisörska som missade en vital bit i permanentprocessen. Att inte låta lite hår vara kvar vid pannan resulterade i att allt hår permanentades. Effekten blev att det såg ut som en peruk.

Denna traumatiska händelse satte sina spår. Däremot blev den andra permanenten klockren –  Learning ny doing

Ett av de hairmetal banden som jag dyrkade mest och bäst var White sister. Tyvärr led deras deras självbetitlade album från 1984 av en halvtaskig produktion, något som devalverade helheten. Plattan var inte heller helgjuten. Dock innehöll alstret fyra groteskt grymma låtar, med stark betoning på groteskt.

Dessa fyra var: “Straight from the heart”, “Love don´t make it right, ” Can´t say no” och “Promises” – melodic pomp rock av ädlaste valörer. Refrängerna var top notch, melodierna made in heaven och musiker som alla var i zonen.

Uppföljaren Fashion by passion kom ut två år senare. Den genomsyrades utav ett bättre produktionslandsskap, dock var kvaliteten inte alls lika hög.

På detta album trängdes två låtar om uppmärksamheten – “April” och “Until it hurts“. Hollywoodkillarna släppte tyvärr inte några fler studioalbum. Jag fick förövrigt lite Y & T vibbar av White sister, vilket är en megastjärna i mitt AOR-anteckningsblock.

Som sagt, vilka jäkla låtar!

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
RELATERADE NYHETER
SENASTE NYTT
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER