Vilken jäkla låt – Holy war!

Det är inte så många band som tagit upp Yngwie Malmsteens patenterade neo-classick metalpinne.

Det är inte så många band som tagit upp Yngwie Malmsteens patenterade neo-classic metalpinne. Numera sjunger han såväl som producerar sina egna alster…tyvärr. Det öppnade ju upp fältet för narcissiska konkurrenter.

Tyska At Vance var dem som förde facklan vidare med svenska Stormwind. En annan akt var belgiska gitarronanisten Dushan Petrossi. Debuten med hans band Iron Mask skedde 2002 via Revenge is my name, deras sjunde verk Masters of masters släpptes 2020.

Mannen bakom gitarren har skapat en hel del guldkorn. Inget var dock lika bländade som låten med ett stort L i – “Holy war från albumet Hordes of the brave.

På det albumet medverkade även den svenska keyboardistvirtuosen Rickard Andersson. Densamme  har medverkat i grupper som Majestic, Time Requiem, Space  Odyssey, Karmakanic, Evil Masquerade, Adagio och Silver Seraph, idel neo-classic grupper. Förresten, vart har den killen tagit vägen?

Som sagt, vill man ha sin Yngwie marinerad i chili då är det bara att navigera till inledningslåten “Holy war“. Det är Yngwie på steroider!

Jag tyckte den var bra när den kom, men tycker nästan att den är ännu bättre idag, 18 år efter Hordes of the brave släpptes. Det bara är en låt som man rankar på sin 100 bästa i topp Spotifylista och dylikt. En låt som sticker ut över mängden, en låt som utan svårigheter ersätter barndomens snuttefilt.

Det bara är Dushans magnum opus; det bästa han någonsin kreerat – belgiskt härdat stål. 

 

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER