ALLA NYHETER
CD
BÖCKER

The Night Flight Orchestra – Internal Affairs (9.0)

night-flight-orchestra-internal-affairs-cd

Band: The Night Flight Orchestra
Titel: Internal Affairs
Genre: Alternative Rock
Skivbolag: Coroner Records

Producent: –
Releasedatum: 2012-06-22
Betyg: 9.0/10

Ojoj, det här var något utöver det vanliga, en annorlunda utmaning. En fastighetsmäklare kanske hade annonserat ut det som ljust, fräscht och med öppen planlösning men jag har svårt att beskriva det här faktiskt.

Det är iallafall ett gäng män som gör vad de känner för. Männen i fråga är Björn Strid (Soilwork), David Andersson (Soilwork, Mean Streak), Sharlee D’ Angelo (Arch Enemy, Spiritual Beggars), Richard Larsson (Von Benzo) och Jonas Källsbäck (Mean Streak) och den kvintetten har skapat något väldigt intressant med detta “svårfackade” album.
Det är ett väldans stilmässigt spann som låter som något taget från vinjetten till amerikansk deckare a’la sent 70-tal (titellåten) till något som låter som ett något hårdare variant av vad Kiss skulle kunna åstadkomma i sina bästa stunder. Dock hålls allt samman av det omisskänliga soundet som bandet har.

Det är tolv spår på plattan och åtminstone tio av dem håller väldigt hög klass. Faktist till och med snuskigt hög klass. Det finns bara en som jag direkt ogillar och det är ovan nämnda “Internal Affairs”. Jag får “hallick-i-minkpäls”-vibbar av den men så kan det gå om man är född på 60-talet och uppvuxen med Baretta.

Jag skulle kunna räkna upp all de låtar jag gillar här men det blir bara grötigt. Jag nöjer mig med att konstatera att detta är en platta som måste upplevas och att enbart gitarrsolot i “West Ruth Ave” är värt varenda spänn som plattan kostar er. Det här är inga hårda prylar men det är förbannat bra! 
De använder sig dessutom orgel och det ihop med originaliteten gör att de får en halv pinne till… 

Bästa låt(ar): Green Hills of Glumslöv och West Ruth Ave.

 

RELATERADE ARTIKLAR
FILM
LIVE
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER