Foto: Evelina Szczesik

Candlemass gör livestream från Gröndal

I juli blir det livestream med Candlemass från Studio Gröndal.

Den 3 juli blir det livestream från Studio Gröndal och doomlegenderna Candlemass men det stannar inte där utan gitarristen Mappe Björkman avslöjar att man även kommer ha en ytterligare konsert i cyberrymden 22 augusti.

Mappe Björkman har alltid haft många järn i elden och särskilt upptagen är han när han ringer upp Rocknytts Jerry Prütz för att snacka livestream. Han och några andra rockstjärnor har nämligen tagit över klassiska vitlökshaket Bröderna Olsson på Folkungagatan på Södermalm i Stockholm. Till detta ber han dock att få återkomma.

-Det är klart att vi saknat att spela live och särskilt som vi hade en USA – sväng bokad efter mycket om och men. Det är ju inte så att gigen blir inställda utan de flyttas fram men även framtiden börjar ju bli trång, menar Mappe och avslöjar att deras spelning på Södra Teatern nu är tänkt att gå av stapeln i december istället för i våras som tänkt.

-Vi gör en livestream från Studio Gröndal där vi spelade in senaste plattan den tredje juli klockan 20.00. Det kommer vara flera kameror och eftersom vi spelat in där vet jag att det kommer att bli bra ljud. Jag har sett en del livestreams där man använt bara en mobiltelefon och det räcker inte riktigt om du frågar mig. Sedan får vi se hur det blir men vi gör det här på vårt sätt, menar Mappe som i dagarna firat att den var 34 år sedan debutplattan “Epicus Doomicus Metalicus” såg dagens ljus.

-Vi kommer även att göra en streamad konsert den 22 augusti men där har jag inte alla detaljer ännu, avslutar Mappe Björkman och återgår till att ha möte med kockarna på restaurangen.

Picture of Jerry Prütz

Jerry Prütz

Foto: Johnny Gustavsson

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER