Gröna Lund och Furuvik bokar om alla konserter fram till midsommar

Gröna Lund och Furuvik meddelar att planerade konserter fram till midsommar flyttas till senare i år alternativt nästa år.

Gröna Lund och Furuvik meddelar att planerade konserter fram till midsommar flyttas till senare i år alternativt nästa år.

På grund av det rådande läget med coronapandemin har temaparkerna beslutat att boka om alla konserter fram till och med den 20 juni. Alla som köper årets säsongskort kommer just nu även att få hela sommaren 2021 på köpet, inklusive alla konserter. 

Gröna Lund är en av Sveriges mest anrika konsertarenor där stjärnor som Lady Gaga, Elton John, Marilyn Manson, Håkan Hellström, Alice Cooper och Veronica Maggio har uppträtt. De sätter stolthet i att alla, oavsett ekonomiska förutsättningar, ålder eller musiksmak, ska kunna gå på konsert hos dem. Även i år har de gjort sitt bästa för att planera in ännu en fantastisk konsertsommar för alla sina gäster. I och med det rådande läget med coronapandemin står det dock klart att de inte kommer att kunna genomföra de första konserterna som planerat.

Alla konserter som var inplanerade fram till och med den 20 juni kommer att påverkas. Deras ambition är att i första hand hitta nya datum till så många konserter som möjligt redan senare i år alternativt nästa år. De kommer att jobba så hårt de kan för att slippa ställa in en konsert.

Redan idag kan nya datum för flera konserter presenteras där Saxon flyttas från 7 maj till 25 september, Norlie & KKV flyttas från 29 maj till 3 september och Stiftelsen flyttas från 12 juni till 10 september. Bryan Ferry har ställt in sin Europaturné, men kommer istället tillbaka till Gröna Lund den 27 maj 2021.

– Jag tror att alla har förståelse för att vi måste flytta de första konserterna med tanke på det rådande läget med corona, även om man så klart blir besviken. Många har redan köpt säsongskortet Gröna Kortet för konserternas skull. Därför har vi fattat beslut om att deras kort även kommer att gälla sommaren 2021 och alla som vill köpa Gröna Kortet nu får också hela nästa sommar på köpet. Nu håller vi tummarna för att situationen förbättras så att vi kan njuta av den resterande konsertsommaren, säger Johan Tidstrand, Gröna Lunds programchef och ägare.

Information om varje enskild konsert och nya datum kommer successivt att läggas ut på www.gronalund.com allteftersom att arbetet med ombokningarna fortlöper.

Picture of Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf
VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER