Nu stoppar regeringen publika sammankomster med fler än 500 besökare

Regeringen har infört förbud mot publika sammankomster som kan komma att innebära framflyttade och/eller inställda konserter.

Med anledning av det hotande coronaviruset, Covid -19, har regeringen beslutat att införa förbud för publika sammankomster med fler än 500 personer.

Detta innebär att planerade konserter inom närmsta tid kan komma att flyttas fram eller ställas in. Andra kommer inte drabbas alls, då publiken inte väntas uppnå 500 personer.

Många svenska aktörer inom svensk musikliv såsom FKP Scorpio, Triffid and Danger Concerts och Live Nation har meddelat via sociala medier att de kommer att göra vad de kan för att flytta på de konserter som påverkas av mötesbegränsningen. I fallet av inställda konserter kommer biljetterna att återlösas.

Vi råder samtliga konsertbesökare där ute att hålla koll på sociala medier efter uppdateringar och information kring just den konsert du planerar att besöka.

Detta är första gången ett sådant beslut tas i Sverige och den som bryter mot förbudet kan riskera böter eller fängelse.

Picture of Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER