Foto: Suede, Facebook

Suede till Sverige

Det brittiska bandet Suede spelar "Coming Up" i sin helhet på svensk mark i höst!

Det brittiska bandet Suede kommer till Sverige.

27 oktober återvänder de till Sverige för att på Annexet i Stockholm framföra 1996 års succéalbum Coming Up i dess helhet, biljettsläpp nu på fredag 7 februari klockan 10.00.

Gruppens aura har alltid omgärdats av flärd, drama, mörker och ett subtilt stråk av fara. När det begav sig på nittiotalet klumpades de ofta ihop med olika britpopband men hörde aldrig riktigt hemma inom den scenen, vilket karismatiske sångaren Brett Anderson och övriga medlemmar knappast har gjort någon hemlighet av.

Coming Up tillkom under en orolig period i Suede-historien. Den självbetitlade debuten från 1993 hade tokhyllats, sålt i stora upplagor och kammat hem jämförelser med alla ifrån David Bowie och Roxy Music till The Smiths. Ambitiösa, bitvis bombastiska uppföljaren Dog Man Star från året därpå gick också bra men vägen dit tärde på alla inblandade och slutade med att bandet gick delade vägar med gitarristen/låtskrivaren Bernard Butler (2004 återförenades Anderson med honom i projektet The Tears). Med Coming Up var målet tydligt: att gå tillbaka till enklare, rakare låtar, skala av, och de gjorde det med viss inspiration från klassiska sjuttiotalsplattor av T. Rex. Strategin visade sig lyckosam, anförd av hitsingeln Trash blev skivan bandets bäst säljande. Efter ett par mindre framgångsrika släpp tog de 2003 en långvarig paus som upphörde först 2010. Sedan dess har ytterligare tre album följt, senast i raden 2018 års The Blue Hour – på den efterföljande turnén gjorde Suede sin senaste spelning i Sverige, på ett slutsålt Dramaten i Stockholm.

Biljetter och mer info här!



Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
RELATERADE NYHETER
SENASTE NYTT
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER