Svensk-tyska duon Lindemann till Sverige i vår

Det svensk-tyska duon Lindemann, bestående av Rammsteins Till Lindemann och Peter Tägtgren (Pain, Hypocrisy), gör en spelning i Sverige i vår.

LINDEMANN – tagning två. Nu i november släpper den Tysk-Svenska powerduon album nummer två: “F&M”, som ackompanjeras av en unik turné. Rammstein-sångaren Till Lindemann och svenska multi-instrumentalisten Peter Tägtgren (skaparen av legendariska svenska metalband som Pain och Hypocrisy) är ansvariga för projektet. Efter albumets släpp åker duon ut på en Europaturné där man stannar i 8 länder (och gör 12 konserter) – där sju stopp är i Tyskland.

27 februari kommer duon till Münchenbryggeriet i Stockholm och det blir bandets enda stopp i Sverige på denna turné! Biljetter släpps fredag 8 november kl. 10.00 via LiveNation.se!

Fyra år efter släppet av deras hyllade debutalbumn “Skills In Pills”, som toppade Tysklands albumlistor, kommer nästa kapitel i bandets saga: “F&M”. Duon, som på förra släppet hade texter på Engelska, kommer nu att ha texter på Tyska – med Till Lindemanns karaktäristiska och älskade röst!

Startpunkten för de nya låtarna startade på ett oväntat sätt: genom Hamburgs Thalia Theater där en modern tolkning av Hans & Greta gjordes och fem av låtarna från den hyllade uppsättningen kommer nu med på albumet – tillsammans med sex nya kompositioner.

Första singeln, “Steh Guf”, släpptes i mitten på september och är en hårt slående låt som genast tog plats på topp-10 listan i Tyskland. Musikvideon regisserades av kända regissören Zoran Bihac, som tidigare arbetat med både Rammstein och LINDEMANN. Musikvideoinspelningen skedde i Kazakstan där en känd svensk i form av Peter Stormare spelade huvudrollen.

Men det är bara ett smakprov om vad som komma skall. Vi längtar nu till albumsläpp – och en unik konsert i Stockholm på Münchenbryggeriet 27 februari!

Datum 2020
27/2 – Münchenbryggeriet, Stockholm

Biljetter
Biljetter släpps fredag 8 november kl. 10.00 via LiveNation.se

Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf
VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER