Judas Priest besöker Sverige i sommar

Judas Priest återvänder till Sverige nästa sommar för två spelningar.

Det finns få heavy metal-band som har lyckats nå samma höjder som Judas Priest under deras 50-åriga karriär. Deras närvaro och inflytande är mer aktuell än någonsin, vilket tydligt framgår i albumet ”Firepower” från 2018, som gick direkt in på #5 på albumtopplistan! Den 13 juni spelar de på Dalhalla i Rättvik och dagen därpå, den 14 juni, spelar de på Saab Arena i Linköping!

Biljetter släpps tisdag den 29 oktober kl 10.00 via LiveNation.se

Judas Priest bildades ursprungligen 1969 i Birmingham, England, ett område som många anser är födelseorten för heavy metal. Rob Halford, Glenn Tipton, K.K. Downing och Ian Hill kom att bli bandets kärna (tillsammans med flera olika trummisar under åren) och de kom tillsammans att ändra synen på heavy metal. Man kan säga att Judas Priest helt enkelt ägde 80-talet då de var i en klass för sig när det kom till ren metal och släppte tidlösa, klassiska album som ”British Steel”, ”Point of Entry”, ”Screaming for Vengeance”och “Defenders of the Faith”. Dessa låtar blev inspirationen till otaliga heavy metal-hitar inklusive “Breaking the Law”, “Living After Midnight”, “Heading Out to the Highway” och “You’ve Got Another Thing Coming”.

2010 tilldelades bandet en Grammy Award för ”Best Metal Performance” och under 2017 blev de nominerade till Rock and Roll Hall of Fame och gjorde sig redo att släppa ett nytt studioalbum, ”Firepower” (producerat av Andy Sneap och Tom Allom). Albumet blev en global succé och kritikerrosad och bandet åkte på den utsålda världsturnén ”JUDAS PRIEST – FIREPOWER 2018 World Tour”.

Under 2020 fortsätter bandets intensiva turnerande samtidigt som de firar sin lysande karriär med ett 50-årsjubileum. I sommar gör de två spelningar i Sverige, missa inte detta!

Picture of Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER