VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR

The Sounds och Saxon klara till Gröna Lunds konsertsommar

615 Shares

Gröna Lund fortsätter fylla på med akter som kommer gästa parken under sommaren.

Idag adderar de två nya akter: The Sounds och Saxon.


The Sounds har inte spelat på tivolit sedan 2013, men den 13 september är det hög tid för Maja och gänget att återigen kliva ut på Stora Scen. Saxon har aldrig spelat på Stora Scen förut, men den 26 september intar det brittiska heavy metalbandet Gröna Lund som ett stopp på deras 40th Anniversary Castles & Eagles Tour.

The Sounds bildades 1999 och slog igenom 2002 med albumet ”Living in America” där låtar som ”Hit me”, ”Living in America” och ”Seven days a week” rönte stora framgångar. Sedan dess har de toppat listor över hela världen, turnerat och släppt totalt fem album. Den 13 september är de tillbaka på Stora Scen för att för tredje gången leverera kaxig, högljudd och härligt punkig rock när den är som bäst.

Saxon räknas som ett av de mest klassiska metalbanden i världen och har inspirerat och influerat band som Metallica, Mötley Crüe och Skid Row. Trots att de hållit på sedan slutet av 1970-talet ligger de inte på latsidan. De har släppt hela 22 album sedan starten och deras senaste album ”Thunderbolt” kom så sent som förra året. I år firar de 40 år som band genom att ge sig ut på en speciell jubileumsturné. Att de inte spelat på Stora Scen förut är ett mysterium, men den 26 september tar Saxon sin ”40th Anniversary Castles & Eagles Tour” till Gröna Lund.

Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter