Dream Theater Sweden Rock Festival
Foto: Effie Trikili

Dream Theater, Tesseract, Animals As Leaders och Freak Kitchen gör unik Sverigespelning

Dream Theater gör unik spelning i Sverige tillsammans med Tesseract, Animals As Leaders och Freak Kitchen.

I juni kommer de amerikanska progmetalpionjärerna Dream Theater till Gävle för en konsert där de firar 20-årsjubileet av plattan Metropolis Pt. 2: Scenes From A Memory.

19 juni: Gasklockorna Gävle

Nästa år är det 20 år sedan Dream Theater släppte den numera klassiska skivan Metropolis Pt. 2: Scenes From A Memory. De kommer då att ge sig ut på turné där de kommer att framföra hela plattan på ett antal konserter. Bandet är också aktuella med skivan Distance Over Time som kommer i februari. I juni är det dags för Gävle att få ett besök av detta otroligt inflytelserika band.

Den här helkvällen bjuder också på engelska TesseracT. De spelade nyligen inför ett utsålt hus i Stockholm och de har tidigare spelat på Gefle Metal Festival. De är en av föregångarna inom djentgenren och tidigare i år kom deras fjärde album som fick namnet Sonder.

Vi ser också det amerikanska instrumentalbandet Animals As Leaders den här juniaftonen i Gävle. Sedan debuten 2009 har de setts som ett av de mest spännande banden inom progressive metal.

Göteborgarna i Freak Kitchen blir öppningsband på den här helkvällen. De släppte nyligen albumet Confusion To The Enemy där de ännu en gång visade att de är ett av Sveriges mest unika och gränsöverskridande hårdrocksband.

Biljetter kostar från 695 SEK och släpps den 1 december kl 10:00 på https://secure.tickster.com/Intro.aspx?ERC=CFAMLR6Z966LUVP

Picture of Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER