VECKANS TOPPNYHETER

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
VECKANS MEST DELADE

Between The Buried And Me + TesseracT + Plini till Stockholm

Lördagen den 17 november strömmar det bara engelska ur Kägelbanans högtalare på Söder i Stockholm. Då är det nämligen dags för inte mindre än tre stycken oerhört kompetenta akter att ta plats på klubbens scen: BTBAM, TesseracT , och musikundret Plini.

Plini är en soloartist ifrån Australien som gör egen instrumental progressiv rock/metal i sitt sovrum, men hemmasnickrat låter det inte utan det rör sig om välgjorda produktioner som skulle kunna komma ifrån valfri studiojätte runtom i världen. Plini blev framröstad till världens bästa proggitarrist i tidningen MusicRadar 2017, och hans första album ”Handmade Cities” har kallats för ”en av de bästa, förutseende, melodiska, rytmiskt och harmoniskt djupa rock/metal instrumentala gitarrskivorna jag någonsin har hört” av Steve Vai.


Kvintetten TesseracT grundades 2003 och är vid sidan av Meshuggah en av pionjärerna inom djent-genrén, en metalgenré som utmärks av komplexa rytmiska mönster och sitt särpräglade gitarrljud. Tidigare i år släppte bandet sitt fjärde fullängdsalbum ”Sonder”, en välproducerad, stiltrogen skiva som med sina 7 spår klockar in på 36 minuter. Och bandets vana till trots att byta sångare oftare än vi väljer regering så är det även denna gång sångaren Daniel Tompkins som rattar fartyget framåt. Med gott resultat bör tilläggas.

BTBAM härstammar ifrån USA:s östkust, fyllde nyss myndiga 18 år och passade då på att släppa skivorna ”Automata I” och ”Automata II”. Där det först nämnda albumets 6 låtar följer de mer avancerade metal/rock formlerna relativt väl så är det andra ett mindre äventyr att ta sig igenom i positiv bemärkelse. Efter en stenhård inledning via ”The Proverbial Bellow” möts man i spår två ”Glide” av ett cirkusartat dragspelskomp följt av ett klassiskt reverbigt 70-80-talspiano. Spår tre ”Voice of Trespass” vänder hela brädet upp och ner och hivar skoningslöst in en i ett psychobillyliknande råröj utan dess like för att sedan åter landa i metaleposet ”The Grid”.

Detta blir troligtvis en kväll utan dess like för gitarr, djent och techmetal-konnässörerna, då det kommer att bjudas på svåra taktarter, hjärtblödande sång blandat med de djupaste urvrålen hörsammade söder om Norrland, och massor av lekfull och konstnärlig metall i sin renaste form!

Datum: 17 november
Plats: Kägelbanan, Stockholm
Biljetter: Tickster

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!
Linus Backström

Linus Backström

Skribent linus.backstrom(a)rocknytt.net

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link