VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

At The Gates klara för två Sverigespelningar i höst

Metalpionjärerna At The Gates från Göteborg, är tillbaka med ny platta och till hösten väntas två klubbspelningar på svensk mark.

Fredag den 5 oktober intar de scenen på KB i Malmö, och dagen därpå gör de nedslag på Pustervik i Göteborg. Med sig har de dessutom inga mindre än Nifelheim och Vampire!


Biljetterna släpps på fredag den 20 juli klockan 10.00 via Kulturbolaget.se.

Datum:
5/10 – Malmö, KB – Biljetter
6/10 – Göteborg, Pustervik – Biljetter

At The Gates är ett av de viktigaste och mest hyllade banden i death metals historia. Sedan de bildades 1990 har de genom åren varit stilbildande och en inspiration för många musiker och grupper, även om genombrottet kom några år senare. Albumet “Slaughter Of The Soul”, som släpptes 1995 kom att bli ett förgrundsverk inom svensk dödsmetall och banade vägen för vad som kom att kallas Göteborgssoundet.

Det har gått 27 år sedan första EP:n, 22 år sedan de lade ned och 4 år sedan comebackalbumet ”At War With Reality”, som tydligt visade att bandet fortfarande hade massor av kreativitet att få utlopp för. Detsamma gäller årets efterlängtade uppföljare ”To Drink from the Night Itself”, som tar tematiskt avstamp i motståndsrörelser, förtryck och konst.

Line-Up:
Tomas Lindberg, sångare; Jonas Björler, bas; Martin Larsson, gitarr; Jonas Stålhammar, gitarr; Adrian Erlandsson, trummor

Det svenska black metal-bandet Nifelheim, som leds av de legendariska ”bröderna hårdrock” – Pelle ”Hellbutcher” Gustavsson och Erik ”Tyrant” Gustavsson, har också 27 år på nacken och levererar en teatralisk show.

Som opener ser vi Göteborgs-bandet Vampire, som hänger sig åt death/thrash och spinner på teman som skräck och död.

Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link