VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

Kadavar gör två Sverigespelningar tillsammans med Monolord

De tyska retrorockarna Kadavar återvänder till Sverige för spelning på KB i Malmö den 31 oktober, samt på Sticky Fingers i Göteborg den 2 november. Med sig har de dessutom Göteborgsbandet Monolord!

Kadavar bildades 2010 i Berlin och de hymlar knappast med att de hämtat inspiration från 70-talets rockscen. Men med sitt råa och moderna inslag har de blivit ett av de populäraste banden inom genren. Deras mix av hårdrock, psykadelia och stoner har visat sig vara ett vinnande koncept, och det åskådliggörs inte minst i livesammanhang, där de är ett av de mest explosiva banden inom den samtida rockscenen. I fjol släppte Kadavar sitt fjärde fullängdsalbum “Rough Times”.


Med tre album i ryggen har göteborgarna Monolord på några få år snabbt etablerat sig som en av ledarna inom den nya vågen av svensk doom. En dynamisk och genreöverskridande trio med ett unikt sound, som är sinnesöppnande och svävande men utan att tappa fokus. Ibland är det drivigt och hårt, ibland hjärtskärande vemodigt. Ibland apokalyptiskt mörkt, ibland nästan psykedeliskt. Men utan att någonsin kännas spretigt.

Två spännande band och därmed två mycket goda skäl att ta sig till KB och Sticky Fingers en kväll i höst!

Annons:

Biljetter: Biljetterna släpps på tisdag den 5 juni klockan 12.00 via Kulturbolaget.se.

Datum
31.10 KB, Malmö
2.11 Sticky Fingers, Göteborg

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT