Little Steven gör exklusiv klubbgig i Sverige i sommar

Steven Van Zandt, alias Little Steven, känd som gitarrist i Bruce Springsteens E Street Band, för sin roll i TV-serien Sopranos och inte minst för sin betydande musikkarriär i eget namn, kommer till Sverige för ett exklusivt klubbgig. Datumet att lägga på minnet är 20:e juli och platsen KB i Malmö!

Biljetterna släpps måndag den 7 maj klockan 10.00 via Kulturbolaget.se.

I sommar återvänder Little Steven till Sverige tillsammans med sitt band The Disciples Of Soul. I bagaget har han “Soulfire”, det första soloalbumet på mer än 15 år. Det är utan tvekan Little Stevens mest personliga verk hittills. Albumet återspeglar hans karriär som artist, scenkonstnär, producent, arrangör och låtskrivare.”Jag har alltid varit mycket tematisk med mitt arbete, mycket konceptuell. Jag behöver en större bild, jag kan inte bara göra en samling låtar, det fungerar inte för mig. I det här fallet blev konceptet mig själv. Vem är jag? Jag är lite av min egen genre just nu. Så jag har försökt välja material som vart och ett tillsammans i slutändan representerar mig. Det här albumet är jag som gör mig själv.”, berättar Little Steven om “Soulfire”.

Läs även:  Rammstein till Sverige nästa sommar

Med sitt Disciples Of Soul i ryggen solodebuterade Little Steven 1982 med hyllade ”Men Without Women”. Senare blev han känd inte minst i Sverige för låten ”Sun City” (1985) med Artists United Against Apartheid, och sitt lika politiskt engagerade soloalbum ”Freedom – No Compromise” (1987). 2016 återförenade han The Disciples Of Soul, till fansens stora förtjusning.

Datum
20/7 -KB, Malmö

Biljetter
Biljetter släpps 7 maj 10.00 via Kulturbolaget.se

Skribent/Fotograf
effie(a)rocknytt.net

Relaterade artiklar

Hittade inga inlägg.

VIDEOPREMIÄR

[social_warfare]

VECKANS TOPPNYHETER

VECKANS TOPPVIDEOS

NYHETER