VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR

Skálmöld och Omnium Gatherum gör gemensamt Sverigebesök!

9 Shares

Skálmöld, Omnium Gatherum och Stam1na på samma scen i vår när The Arctic Circle Alliance Tour kommer till Sverige! Den 5 maj blir det nedslag på Sticky Fingers i Göteborg, och dagen därpå, den 6 maj är det dags för besök på Klubben i Stockholm.

Islänningarna i Skálmöld levererar episk folk/vikinga-inspirerad metal. Eller som de själva säger; battle metal. Skálmöld bildades 2009 och har sedan dess blivit Islands största metalakt. Debutalbumet “Baldur” blev en omedelbar succé, självklart inom metalscenen men också hos den större massan. 2016 kom senaste plattan “Vögguvísur Yggdrasils” och bandet har oförtrutet fortsatt sin bana som en av Islands ledande musikexport. Texterna är skrivna med strikta regler utifrån forntida isländsk poesi och med influenser av hedniska rötter från de nordiska regionerna, vilket skapar en kraftfull mix av heavy metal och hjältesagor. Live är Skálmöld tight och energiskt med en show som inte går av för hackor. Sextetten ger sin publik exakt vad den kan förvänta sig i form av pampig körsång, brölvrål och unisona folkstämmor. Det är tungt och medryckande.


Finska Omnium Gatherums sköna blandning av brutal, aggressiv dödsmetal och melodier samt keyboardslingor gör ingen besviken. Growl och rensång samsas med bakgrundskörer och episka inslag. Bandet strävar efter att tillföra något nytt till det klassiska soundet. Förra året släpptes sjunde studioalbumet “Grey Heavens”, vilket tog både fansen och kritikerna med storm och befäste bandets roll inom scenen. Ominum Gatherum kommer att bjuda på en kavalkad av högkvalitativ melodisk death metal av bästa sort!

Kvällens aptitretare Stam1na, även de från Finland, har uppnått nästan allting ett rockband kan uppnå i Finland. Alla sex album har sålt guld och bandet har sålt ut hundratals shower över hela landet, samt vunnit fyra finska Grammis. Stam1na bjuder på gött och tungt mangel blandat med sköna riff. Gillar ni thrash metal med inslag av progressiva tongångar, death och punkinfluenser är detta bandet för er.

Biljetter: Biljetterna släpps i detta nu via Kulturbolaget.se

Datum:
5/5 – Göteborg, Sticky Fingers
6/5 – Stockholm, Klubben

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter