VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
king crimson 2016 484

Legendariska King Crimson till Sverige för dubbla konserter

61 Shares

Det legendariska progressiva rockbandet King Crimson tar sin ”Uncertain Times European Tour” till Sverige för två konserter på Cirkus i Stockholm – torsdagen 5 juli och fredagen den 6 juli.

Biljetterna släpps fredagen den 1 december kl 10.00.


King Crimson bildades i London 1968, och har varit tongivande inom flera grenar av rockmusiken i snart 50 år. Bandet inkluderar både jazz, folkmusik och psykedelia i sin musik och debuterade med det legendariska albumet ”In the Court of the Crimson King” 1969, som bland annat innehöll låten ”21st Century Schizoid Man”. Bandets senaste studioalbum kom 2003, i form av ”The Power to Believe”.

Med de tre trummisarna Pat Mastelotto, Gavin Harrison och Jeremy Stacey, återkomsten av multi-instrumentalisten Bill Rieflin på keyboard, gitarristen och grundaren Robert Fripp kommer denna ”dubbel-kvartett” orsaka mer oväsen än någonsin tidigare. För att toppa detta åttamannaband ser vi också Jakko Jakszyk på gitarr och sång, Tony Levin på bas och Mel Collins på saxofon och flöjt.

Denna tretimmars-konsert är fullpackad med material från bandets alla perioder tillsammans med sex historiska spår de aldrig spelat live tidigare. Allt detta tillsammans med en lagom dos av nytt material, inkluderat nya kompositioner för tre trummisar, som är en stående höjdpunkt på varje konsert.

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter