VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR

Paradise Lost till Sverige

80 Shares

Brittiska death doom-ikonerna Paradise Lost gjorde succé senast de var på besök i Sverige. I september släpper kvartetten sitt femtonde(!) studioalbum, “Medusa”, tätt följt av en omfattande turné.

Lördag 30 september spelar bandet på Sticky Fingers i Göteborg, den 5 oktober kommer PL till Katalin i Uppsala och den 6:e oktober på Nöjesfabriken i Karlstad! Support: Pallbearer och Sinistro. Biljetter finns ute nu via LiveNation.se! OBS! Biljetter till spelningen i Karlstad säljs via Tickster.


Halifax-bandet är pionjärer inom death doom-genren och har varit aktiva sedan slutet av 80-talet. Genom åren har Paradise Lost också inspirerat och influerat många andra band i genren med sin unika mix av death och doom metal. Bland fansen kan nämnas svenska Katatonia som enligt egen utsago startade som “Paradise Lost fanboys”.

Genom åren har sångaren Nick Holmes och gitarristen Greg Mackintosh skrivit nästan alla bandets låtar. Och att bandet varit konsekventa och hållit ihop har varit en del av nästan 30 års framgångar – med ros från kritiker, utsålda turnéer och banbrytande album.

Nu längtar vi till höstens album “Medusa” och de efterföljande två stoppen i Sverige. Och ni som har sett Paradise Lost live innan vet att det är en upplevelse utöver det vanliga. Att fantastiska Pallbearer och Sinistro följer med som support gör inte saken sämre direkt!

Biljetterna finns ute NU via LiveNation.se!
OBS! Biljetter till spelningen i Karlstad säljs via Tickster.
Datum

30/9 – Sticky Fingers, Göteborg
5/10 – Katalin, Uppsala
6/10 – Nöjesfabriken, Karlstad

Biljetter

Biljetterna finns ute nu. Mer info via livenation.se

Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter