Paradise Lost till Sverige

Brittiska Paradise Lost är tillbaka med ny skiva och stannar i Sverige för två spelningar i höst.

Brittiska death doom-ikonerna Paradise Lost gjorde succé senast de var på besök i Sverige. I september släpper kvartetten sitt femtonde(!) studioalbum, “Medusa”, tätt följt av en omfattande turné.

Lördag 30 september spelar bandet på Sticky Fingers i Göteborg, den 5 oktober kommer PL till Katalin i Uppsala och den 6:e oktober på Nöjesfabriken i Karlstad! Support: Pallbearer och Sinistro. Biljetter finns ute nu via LiveNation.se! OBS! Biljetter till spelningen i Karlstad säljs via Tickster.

Halifax-bandet är pionjärer inom death doom-genren och har varit aktiva sedan slutet av 80-talet. Genom åren har Paradise Lost också inspirerat och influerat många andra band i genren med sin unika mix av death och doom metal. Bland fansen kan nämnas svenska Katatonia som enligt egen utsago startade som “Paradise Lost fanboys”.

Genom åren har sångaren Nick Holmes och gitarristen Greg Mackintosh skrivit nästan alla bandets låtar. Och att bandet varit konsekventa och hållit ihop har varit en del av nästan 30 års framgångar – med ros från kritiker, utsålda turnéer och banbrytande album.

Nu längtar vi till höstens album “Medusa” och de efterföljande två stoppen i Sverige. Och ni som har sett Paradise Lost live innan vet att det är en upplevelse utöver det vanliga. Att fantastiska Pallbearer och Sinistro följer med som support gör inte saken sämre direkt!

Biljetterna finns ute NU via LiveNation.se!
OBS! Biljetter till spelningen i Karlstad säljs via Tickster.
Datum

30/9 – Sticky Fingers, Göteborg
5/10 – Katalin, Uppsala
6/10 – Nöjesfabriken, Karlstad

Biljetter

Biljetterna finns ute nu. Mer info via livenation.se

Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf
VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
RELATERADE NYHETER
SENASTE NYTT
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER