VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR

Gorillaz gör första livekonserten någonsin i Sverige

270 Shares

Gorillaz gör första livekonserten någonsin i Sverige 1

Med den nya skivan ”Humanz” i ryggen kommer Gorillaz till Stockholm för deras första livespelning någonsin i Sverige. Den 6 november ställer Gorillaz till med fest på Hovet.

Biljetterna släpps via AXS.com fredagen den 5 maj kl 10:00.


Det är ingen underdrift att hävda att Gorillaz återkomst är extremt efterlängtad. Förra veckan släpptes ”Humanz”. Bandets första studioalbum på sju år hyllades med betyget 4 av 5 möjliga av både DN och DI. Då biljetterna till Gorillaz kommande USA-turné släpptes sålde de slut direkt, precis som biljetterna till deras headlinespelning på den egna festivalen Demon Dayz i sommar – de tog slut på under 10 minuter.

I mars gjorde tidernas mest framgångsrika virtuella band en hemlig spelning i London, som hyllades av Time Out London som ”Flat-out one of the greatest gigs we’ve seen in a whole heap of years”. Nu är det klart att Gorillaz ger sig ut på en Europaturné i höst och 6 november kommer de till Stockholm för deras första livespelning någonsin i Sverige.

Under The Humanz Tour kommer Murdoc Niccolas, Noodle, Russel Hobbs och 2D att backas upp av Gorillaz live band bestående av Damon Albarn, Gabriel Wallace, Mike Smith, Jesse Hackett, Jeff Wootton, Karl Vanden Bossche, Seye Adelekan. Dessutom kommer utvalda gäster från Gorillaz-familjen att dyka upp.

Bortsett från ett dj-set med Gorillaz Sound System på Hultsfred 2012 har bandet aldrig uppträtt i Sverige och Humanz Tour är Gorillaz blott fjärde turné på 16 år. Nu hälsar vi Gorillaz välkomna till deras första konsert någonsin i Sverige. Den 6 november drar festen in på Hovet i Stockholm.

Datum: 6 november
Plats: Hovet, Stockholm
Biljettsläpp: Fredag 5 maj kl 10:00

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter