VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR

The War On Drugs till Sverige

2 Shares

The War On Drugs till Sverige 1

Med ljudbilder som för tankarna till ökenlandskap, blodröda solnedgångar och en till synes ändlös motorväg har The War On Drugs introducerat sig som ett av 10-talets bästa fynd. Genom att förvalta rocktraditioner från det förflutna och stuva ihop dem till något alldeles eget, har bandet lyckats förena hårt och mjukt i en salig blandning.

Förra helgen släppte The War On Drugs den elva minuter långa singeln ”Thinking of a Place” som i sin tur vittnade om ett band som på allvar har börjat hitta sin plats i musikhistorien. I nuläget håller gruppen på att göra sig redo för att släppa album nummer fyra i ordningen, vilket blir deras första på tre år. Och de goda nyheterna stannar inte där.


Den 27 november ställer sig nämligen The War On Drugs på Annexets scen i Stockholm för en kväll som kommer glida rakt in i långtidsminnet.

Biljettsläpp fredag 5 maj kl 10.00 via AXS.com.

The War On Drugs till Sverige 2

The War On Drugs bildades 2003 av de två Bob Dylan-fantasterna Adam Granduciel och Kurt Vile i Philadelphia. Kurt Vile lämnade bandet efter första plattan för att lansera en nu framgångsrik solokarriär, och Granduciel har sedan dess förvaltat deras gemensamma musikaliska vision på sitt eget sätt. Det stora genombrottet kom med 2011 års prärierockande ”Slave Ambient”, som tre år senare följdes upp av deras största succé till dags dato – ”Lost in the Dream”. Albumet belönades med ypperlig kritik, och tog bandet från att vara indievärldens kanske bäst bevarade hemlighet till att bli en världssuccé. Det är med rötterna i samma succé som bandet under året kommer att släppa sitt omåttligt efterlängtade fjärde studioalbum – räkna inte med något annat än en framtida favorit.

Biljetter:
Biljettsläpp fredag 5 maj kl 10.00 via AXS.com.

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter