Deep Purple besöker Sverige

deep purple

Deep Purple kommer till Sverige i höst.

Från 1968 till idag har världen inom rockmusiken förändrats och världen har förändrats av rockmusiken. Rockband har kommit och gått men ett fåtal drakar har stått pall för tidens vindar. En av de allra största drakarna är brittiska Deep Purple. Med nya albumet ”InFinite” i bagaget, som släpps senare i vår, tar de sin The Long Goodbye Tour till Sverige.

Den 6 november spelar Deep Purple på Annexet i Stockholm. Biljetterna släpps på torsdag den 16 februari kl 9.00.

ANNONS

Ian Gillan, Roger Glover, Ian Paice, Steve Morse och Don Airey är på väg tillbaka till Sverige. Det brittiska bandet är pionjärer när det kommer till modern rock och heavy metal, en genre man i allra högsta grad var med och formade. I snart 50 år har bandet varit aktiva – med över 120 miljoner skivor sålda och med slutsålda konserter världen över att stoltsera med. Nu är de dessutom aktuella med nya studioalbumet ”InFInite” som släpps i april. Imponerande!

Världens mest kända introriff är lika enkelt som magiskt. Det finns få som inte känner igen inledningen av ”Smoke On The Water” – en av de största rocklåtarna genom tiderna. Men det är också bara en av alla skinande låtar i Deep Purples låtskatt, som nu är oerhört välfylld efter skivsläpp under sex decennier och ett nytt album på gång. Fansen kommer verkligen få allt de önskar, gamla klassiker som nya klassiker.

Läs även
Don Airey släpper nytt soloalbum

Deeppurple.com

Relaterat:

Don Airey släpper nytt soloalbum
2018-03-11 – Ron Dahlgren

VIDEOPREMIÄR: Deep Purple – The Surprising
2017-10-04 – Effie Trikili

NY VIDEO: Deep Purple – Johnny’s Band
2017-06-02 – Georg Hägglund

Deep Purple – inFinite
2017-04-07 – Johan Hagberg


Ämnen

deep purple

Effie Trikili

Skribent/Fotograf

616 Shares
Share614
Tweet
Buffer2