www.rocknytt.net

Senaste nyheterna från rockvärlden

Megadeth besöker Gröna Lund

[social_warfare]

[media-credit name=”Foto: Anna Fabbri” align=”alignnone” width=”500″][/media-credit]
De räknas som ett av de band som grundade thrashmetal för över 30 år sedan och med låtar som ”Peace Sells”, ”In My Darkest Hour” och ”Symphony of Destruction” har de blivit legendarer i genren. De har aldrig förr spelat på Gröna Lund, men den 30 juli kliver sångaren Dave Mustaine och Megadeth ut på Stora Scen.

Megadeth bildades i Los Angeles 1983 av sångaren Dave Mustaine och deras första album ”Killing Is My Business…And Business Is Good!” kom 1985. Sedan dess har deras skivor sålt i över 38 miljoner exemplar och 2016 kom deras 15:e studioalbum ”Dystopia”. Tillsammans med Metallica, Slayer och Anthrax hör Megadeth till vad som kallas för ”The Big 4” i thrashmetal-genren, men de har aldrig förr spelat på Gröna Lund. Den 30 juli kl. 20.00 bjuds Stockholmspubliken på thrashmetal i världsklass, när Megadeth kliver ut på Stora Scen.

Läs även:  Godsmack till Sverige i höst

– Megadeth är ett av thrashmetal-världens största band. De har aldrig förr spelat på Stora Scen och det känns otroligt kul att få skriva in detta i Stora Scens historiebok, säger Johan Tidstrand, Gröna Lunds ägare.
ÄMNEN

dave mustaine | megadeth

  •  
  •  
  •  

Skribent/Fotograf

Relaterade artiklar

VECKANS TOPPNYHETER

VECKANS TOPPVIDEOS