Rob Zombie kommer till Sverige

Rob Zombie kommer till Sverige i sommar.

Rob Zombie kommer till Sverige 1

Han har samarbetat med Alice Cooper, regisserat flertalet skräckfilmer och sålt över 15 miljoner album. Denna mästare av ”shock rock” har dock aldrig spelat på Gröna Lund, men den 20 juni kl. 20.00 kliver Rob Zombie ut på Gröna Lunds Stora Scen för första gången.

Rob Zombie är en numera legendarisk rocksångare, regissör och filmproducent som startade sin karriär i mitten av 80-talet som sångare och låtskrivare i det framgångsrika bandet White Zombie. 1996 inledde han sin solokarriär genom att släppa låten ”Hands of Death (Burn Baby Burn)” tillsammans med Alice Cooper och första soloplatttan ”Hellbilly Deluxe” kom straxt därefter. Sedan dess har han släppt fem studioalbum till och regisserat flera skräckfilmer så som ”Halloween” (2007) och ”The Lords of Salem” (2012). Han är känd för att kombinera dessa två intressen, skräckfilm och rock, till teatrala liveshower utöver det vanliga och den 20 juni kl. 20.00 kommer publiken framför Stora Scen få sig en rejäl dos av shock rock.

– Rob Zombie är en riktig drömbokning. Han är en fascinerande artist som lägger lika mycket krut på musiken och texterna som på showen och framförandet. I år kommer midsommarveckan bli lite mer skräckinjagande, fast på ett positivt sätt, säger Johan Tidstrand, Gröna Lunds ägare.

Picture of Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf
VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER