VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
alicecooper gronalund2015 effietrikili 484

Alice Cooper besöker Sverige i sommar

[media-credit name=”Foto: Effie Trikili” align=”alignnone” width=”484″]alicecooper gronalund2015 effietrikili 484[/media-credit]
Första gången Alice Cooper spelade på Gröna Lund var 1975. Sedan dröjde det ända till 2011. Men efter det har han kommit tillbaka både som soloartist 2015 och i sällskap av Hollywood Vampires 2016.

Det börjar bli en tradition med giljotiner och ormar på Gröna Lunds Stora Scen, men det hör till när det är Alice Cooper som bjuder på showen. I sommar gör han bara två konserter i Sverige, den 26 och 27 juli kliver han ut på Lisebergs respektive Gröna Lunds Stora Scen.


När han inledde sin karriär på 70-talet var Alice Cooper pionjären för den teatraliska hårdrocken. Med målet att chocka sin publik, med lika mycket inspiration från skräckfilmer som från vaudeville och garagerock, tog han världen med storm och låtar som ”School’s Out”, ”No More Mr. Nice Guy” och ”Poison” har gjort honom till en legendar i genren. Hans konserter börjar bli något av en tradition på Gröna Lund och i sommar gör han bara två spelningar i Sverige. Den 27 juli kl. 20.00 är han tillbaka för att för fjärde gången halshugga sig själv på Stora Scen.

– Det finns få rockartister som bjuder på en bättre visuell show eller större hits än Alice Cooper. För mig har han en stående inbjudan att spela på vår Stora Scen. Den här konserten kommer bli en av sommarens höjdpunkter, säger Johan Tidstrand, Gröna Lunds ägare.

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!
Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter