VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
dad01effietrikili484

D-A-D besöker Sverige i sommar

509 Shares

[media-credit name=”Foto: Effie Trikili” align=”alignnone” width=”484″]dad01effietrikili484[/media-credit]

Detta danska rockband har fått publiken att sjunga med i låtar som ”Laugh ’n’ A 1/2” och ”Sleeping My Day Away” i över 25 år. I sommar åker de ut på turné. den 7 juli står de på Furuviks scen och den 7 september på Gröna Lunds.


Gruppen bildades 1982 under namnet Disneyland After Dark, men ändrade det av upphovsrättsliga skäl efter sitt internationella genombrott 1989. De har gett världen den numera klassiska rocklåten ”Laugh ’n’ A 1/2” och har spelat på stora festivaler som Roskilde och Sweden Rock Festival. De spelade på Gröna Lund den 7 juni 1990 och nu 27 år senare är de tillbaka. Först ut blir Furuvik, den 7 juli och senare, den 7 september kl. 20.00 kliver killarna i D-A-D ut på Grönans Stora Scen för andra gången.

Även Helgeåfestivalen den 3-5 augusti får ett besök av bandet.

– Det här är verkligen rock när den är som bäst. Jag kan redan nu föreställa mig den stämning som kommer råda framför Stora Scen när alla sjunger med i ”Laugh ’n’ A 1/2”. 2017 kommer utan tvekan att bli en fantastisk konsertsommar, säger Nina Tano, VD på Furuvik.

– Jag tror inte det är någon som gillar 80- och 90-talsrock som inte har hört talas om D-A-D och deras största hits. Den 7 september kommer publiken framför Stora Scen att bjudas på både rocknostalgi och deras nyare material. Det kommer helt enkelt bli en magisk rockkväll, säger Johan Tidstrand, Gröna Lunds ägare.

Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter