VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
skunkanansie01effietrikili484

Skunk Anansie till Sverige

[media-credit name=”Foto: Effie Trikili” align=”alignnone” width=”484″]skunkanansie01effietrikili484[/media-credit]

Nittiotalsgiganterna Skunk Anansie återvänder till Sverige för ett efterlängtat framträdande nästa år – med nya albumet Anarchytecture i ryggen.


Den 28 februari ställer de sig på Cirkus scen i Stockholm. Biljetter via www.luger.se

Skunk Anansie bildades 1994 i London och blev snabbt ett av Storbritanniens mest hyllade band; ett band som stod ut i nittiotalets musikklimat – för tunga för den dåvarande britpop-scenen med mer gemensamt med den amerikanska grunge- och alternativrockvågen med artister som Nirvana, Pearl Jam och Rage Against Machine. Med ett unikt sound som skar genom det brittiska musiklandskapet – ett vilt, smutsigt och politiskt sound som frontfiguren Skin benämnde som “clit rock” – kom att inspirera en våg av feministiska band som stod upp mot den manliga hegemonin inom rockmusiken. Samtidigt som Skunk Anansie etablerade sig som en av världens mest fascinerande liveakter släppte de en rad hyllade album under nittiotalet, som avslutades med att de headlineade Glastonburyfestivalen 1999. Efter att ha tagit paus 2001 återvände Skunk Anansie 2009 och har sedan dess har de hunnit släppa tre nya album – senast kritikerrosade Anarchytecture som anlände i slutet på förra året.

På Anarchytecture har Skunk Anansie tagit sig an ett mer groovebaserat sound utan att förlora sin kärna, och i liveformat är de fortfarande lika elektriska som alltid, ledda av musik- och modeikonen Skin och hennes falsettsång. Den 28 februari står en av de senaste 25 årens viktigaste rockakter på scen i Stockholm.


FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter