VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
nile484

Nile till Sverige

0 Shares

nile484
I slutet av mars kommer Nile, Melechesh och Embryo till Sverige för att bjuda både Göteborg och Stockholm på sin beskärda del av metalmangel!

Den 26 mars intar paketet Sticky Fingers och dagen därpå, 27 mars, står de på scenen på Debaser Strand.


Amerikanska Nile kan vara det mest nyskapande bandet genren skådat under 00-talet. Brutala, tekniska och med smakfulla orientaliska ingredienser och mysticism som extra krydda. De har kallats dödsmetallens Iron Maiden, vilket torde vara smickrande för de allra flesta.

Bandet från Greenville i South Carolina har sedan tidigt 90-tal utmanat den tekniska dödsmetallens konventioner med orientaliska inslag och egyptologi som tema. I somras släpptes senaste albumet “What Should Not Be Unearthed”. Nile kommer garanterat att göra sitt bästa för att demolera hörselgångarna med ett musikaliskt kaos.

Melechesh är mer inne på mesopotamisk mytologi, kommer ursprungligen från Jerusalem och har en sångare som låter som en skräckfilmsdemon. De orientaliska melodierna har införlivats i black metal-riffen och bandet kommer garanterat att pumpa upp stämningen när de intar scenen.

Italienska Embryo öppnar kvällen.

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter