VECKANS TOPPNYHETER

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
VECKANS MEST DELADE
SaffirePress2015NewLogo484

Saffire bjuder på exklusiv releasefest på Sticky Fingers ikväll

SaffirePress2015NewLogo484

Saffire har precis släppt sitt andra studioalbum “For The Greater Good”, ett album som hyllats av all svensk hårdrockspress (Sweden Rock Magazine 8/10, Rocknytt 10/10, Metalcentral 9/10, PlanetAOR 8,5/10 och Artrock.se 8/10. Detta firas med en releasefest på Sticky Fingers i Göteborg ikväll, där bandet kommer att framföra nya skivan i dess helhet, för första och kanske sista gången någonsin.

Det blir med andra ord en riktigt exklusiv releasespelning.


Saffire har rötterna i den klassiska 70 och 80-tals hårdrocken med stort fokus på starka refränger, läckra melodislingor, skönt driv, snygga riff ala Ritchie Blackmore, förtjusande keyboardmattor och luftiga progressiva inslag. Saffire är kanske det närmaste ett svenskt Rainbow och Dio man kan komma just nu, fast med sin egna identitet förstås.

Med vokalisten Tobias Jansson som med sin naturliga självsäkerhet på scen och en röst som ständigt pendlar mellan sammetslen och stenhård, har man en frontman i absolut världsklass!

Med sitt nya alster som bör tilltala de flesta fans av melodiös hårdrock/metal så är Saffire kort och gott ett av de mer intressanta svenska hårdrocksbanden i nuläget.

“For The Greater Good” har spelats in tillsammans med Arnold Lindberg (Ghost, In Flames, Hardcore Superstar, Evergrey) och är masterad av Dragan Tanaskovic (In Flames, Dark Tranquillity, Mustasch, The Poodles).

Nya plattan kommer att finnas till försäljning samt ny grym merch och givetvis den förra, kritikerrosade plattan “From Ashes To Fire”.

DATUM: 16 JANUARI
PLATS: STICKY FINGERS (TOP FLOOR)
PRIS: 100:-
TID: 19:00-23:00
DÖRRAR: 19:00
ALEXANDER ASP PÅ SCEN: 20:00

SAFFIRE PÅ SCEN: 21:00
ÅLDERSGRÄNS: 18 år

Alexander Asp (sångare i Godless men) som nyligen blivit signad som soloartist på Docks Music/Sony kommer att värma upp innan Saffires spelning. Han släppte första singeln den 15 januari.

saffire newspaper484

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter