VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
baroness live 01

Baroness tillbaka efter olyckan – kommer till Sverige i mars

baroness live 01
Efter en hemsk trafikolycka sommaren 2012 är sludge och stoner metal-bandet Baroness nu äntligen tillbaks. Imorgon, 18 december, släpps det nya albumet ”Purple” och i mars återvänder bandet till Sverige för två konserter.

27 mars på KB i Malmö och 29 mars på Debaser Medis i Stockholm är det som gäller!


Biljetter finns ute nu på LiveNation.se

 

Sludge och stoner metal-bandet från den amerikanska södern har sedan starten 2003 klivit in på metalscenen och mutat in ett hörn som tillhör Baroness och enbart Baroness. Efter tre hyllade fullängdare och slutsålda konserter världen över så är bandet nu mer aktuella än någonsin, med nya albumet “Purple” – som släpps imorgon, 18 december! Albumet som redan har producerat två hyllade singlar i form av ”Chlorine & Wine” och ”Shock Me”.

Men det var nära att det inte blev något album eller att det ens skulle finnas ett Baroness att prata om idag. Den 15 augusti 2012 färdades bandet i sin turnébuss nära Bath i England, i extremt oväder, då bussen åkte av en viadukt och föll 9 meter mot vägen under och kraschade. Det som kunde ha slutat på värsta tänkbara sätt slutade dock ”endast” med brutna ben och trauma för bandmedlemmarna.

Efter en tid av rehabilitering var bandet dock oerhört sugna på att komma tillbaks igen: att spela in och turnera. Allen Blickle på trummor ersattes av Sebastian Thomson, medan Matt Maggioni på bas ersattes av Nick Jost. Frontmannen John Baizley har varit kvar sedan starten och med det nya albumet ”Purple” var det mycket han ville förmedla:

“I wanted to celebrate my misery through my creativity and face it head on. The lyrics on Purple are about the different paths that formed in the fallout of the crash, from very direct stories about difficult moments of suffering to the love I feel for people who were there for me.”

Bandets olycka och naturliga frånvaro efter det till trots, så har fansen alltid funnits kvar. Det är för fansen man nu släpper sitt nya album och beger sig ut på turné.

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Share via
Copy link