VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
snowy-shaw-01-484

Snowy Shaw gör exklusiva spelningar på hemmaplan i augusti

0 Shares

snowy-shaw-01-484
Snowy Shaw & Co tar ett kort uppehåll i inspelningarna för att göra ett fåtal exklusiva headline-spelningar i Sverige och Norden under augusti och september.

Efter den kritikerrosade och framgångsrika Live DVD/CD-boxen levereras en helt ny spektakulär scenshow med helt nytt material och en hel del gamla godingar.


När det kommer till hårdrock behöver knappast multi-talangen Snowy Shaw någon närmare introduktion. Under dom senaste 25 åren har denne Göteborgs-son i det närmaste nått en kult status med en stor skara fans världen över, och etablerat sitt rykte som en utav dom mest talangfulla, unika och hårt arbetande artister på hårdrocks scenen.

Nu efter den kritikerrosade och framgångsrika liveDVD/CD-boxen Snowy Shaw: 25 years of madness in the name of metal är Snowy och hans star-spangled banned tillbaka och har valt att ta ett kort avbrott i skivinspelningarna för att göra ett fåtal exklusiva Sverigespelningar under Augusti. Då med en rykande färsk teatraliskt show med musik från kommande plattan och en hel del favoriter och mer sällan framförda låtar från hans tidigare band, som t.ex King Diamond – Notre Dame – Therion – Dream Evil – Mercyful Fate – illwill – Memento Mori – Dimmu Borgir – Sabaton ,.. med flera.

Innan Snowy & Co beger sig till Falun som fredagens huvudakt på Sabaton Open Air-festivalen har dom valt att förlägga premiären i hemstaden Göteborg på Trädgårn, som lustigt nog sammanfaller med Göteborgs/Kultur Kalaset för dom som har funderingar på att besöka staden runt 12 Augusti. Om inte förr så har ni nu ett ypperligt tillfälle att beskåda något sällan beskådat på scen.

The Star Spangled Banned: feat

Petter Karlsson (ex-Therion, Diablo Swing Orchestra)
Mark U Black (Dream Evil, ex-M.A.N)
Mojje Andersson (ex-Venga)

Under Sverigespelningarna har Snowy & Co bjudit in en rad gästartister till dom olika spelningarna. Bl.a Doom-legenden Messiah Marcolin (Candlemass, Memento Mori) och Mike Wead (King Diamond, Mercyful Fate m.m) Niklas Isfeldt (Dream Evil) hela Sabaton-bandet. Niklas Stålvind (Wolf) med flera.

Också ett gäst framträdande av Magnus Daun, den andra hälften i singel aktuella Mad Architect från kommande dubbel-Lp’n med samma namn, på Snowy’s egna skivbolag Wunderwurld Music. Inte nog med att Snowy har producerat denna platta, han spelar även trummor, bas och hanterar all sång. Och står dessutom som art director, medkompositör och text författare.

Snowy’s hjärta brinner inte bara för musiken utan även för djuren, där han inte bara skrivit en låt till kommande plattan med titeln Be Kind to Animals – Or I’ll Kill you. Utan även designat en T-shirt med denna slogan där all vinst doneras oavkortat till att hjälpa utsatta djur.

snowyshawtour2015-484
http://www.biljettforum.se/sv/solr/biljettforum/snow

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter