VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
europa-blasphemia-tour-484

BEHEMOTH, ABBATH, ENTOMBED AD och INQUISTION på gemensam turné

 europa-blasphemia-tour-484

I januari nästa år kommer BEHEMOTH, ABBATH, ENTOMBED AD och INQUISTION att besöka vårt avlånga land för två spelningar.

Kommande vinter kommer att värmas upp rejält av detta glödheta och extrema metalpaket!


Behemoth kräver ingen närmare presentation. De polska veteranerna har sedan länge erövrat tronen vad gäller mörk death metal. Bandet som leds av den karismatiska frontfiguren Nergal har ett välförtjänt rykte om sig att vara en massiv liveakt, både vad gäller ljud och visuellt. Deras tunga teatraliska stil med pyro, kroppsfärg, ondskefulla scenkostymer och en ofelbar känsla för dramatik har fängslat publiken över hela världen. Förutom en ren fröjdefull uppenbarelse kommer Behemoth att framföra sitt mästerverk ”The Satanist” från början till slut för första gången någonsin. Självklart kommer de polska legenderna också att leverera sina andra klassiska låtar.

Co-headliner Abbath har skaffat sig åtminstone ett lika stort anseende under sin karriär med det ikoniska norska black metal-bandet Immortal. Efter att ha slutat jobba med sina tidigare kollegor är han nu tillbaka med nya musikanter under egen fana. Abbath kommer att inta scenen med ett rykande färskt album, men också med favoriter från tiden med Immortal. Rik av erfarenhet i form av headliner på prestigefulla festivaler som Wacken Open Air, Hellfest, Inferno Festival, Metal Camp med flera, kommer han att dra fram som en storm från norr.

Lars-Göran “LG” Petrov har skrivit musikhistoria med Entombed, svenska gudfäder när det kommer till svensk death metal. Bandets ansikte och röst fortsätter nu under namnet Entombed AD, och kommer lagom till turnén att presentera ett nytt album till alla förväntansfulla fans. Gruppen kommer inte heller att snåla på sina klassiska stycken, vilket innebär att massan kommer att hänga på låset för att inte missa något.

Inquisition kommer också att ha med sig nytt material; en efterlängtad uppföljare till sin bästsäljande fullängdare ‘Obscure Verses for the Multiverse’ (2013). Den amerikanska black metal-duon har vuxit med överväldigande fart från underground-scenen, helt och hållet med hjälp av fansens snack och efterfrågan, och har nu en stor europeisk metal label i ryggen, med nyutgivning av hela sin katalog.

Gör dig redo för ett extremt metalkalas 2016!

Datumen är:
30/1 2016 – Trädgårn, Göteborg
31/1 2016 – Arenan, Stockholm

 

Behemoth-tour

Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT