VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
meshuggah-live-484

Klart med förband till METALLICA i Göteborg

645 Shares

meshuggah-live-484
Den 22 augusti står Metallica återigen på scenen inför ett till bredden fyllt Ullevi.

Nu är det klart att inga mindre än svenska världsbandet Meshuggah kommer värma upp Göteborgspubliken. En kombo lika hård som fantastisk.


Meshuggah bildades 1987 i Umeå, starkt influerade av band som just Metallica. De kallade sig då för Metallien men bytte senare namn till Meshuggah, som betyder galen på hebreiska. Idag hyllas de av Metallica själva och bandet har kommit långt sedan deras första platta ”Psykisk Testbild” släpptes i 1000 exemplar 1989 på den lokala skivaffären i Umeå. Albumet ”obZen” från 2008 nominerades till en Grammis och 2012 kom deras sjunde album ”Koloss” som gav bandet en P3 Guld-vinst för årets rock/metal samt gav bandets högsta placering på Billboardlistan med en 17e plats.

Meshuggahs progressiva metal har vunnit respekt i genren världen över och de har bland annat blivit inkluderade i Rolling Stone Magazines “10 Most Important Hard and Heavy Bands”.

Förra året firade Meshuggah 25-årsjubileumgenom att ge en grym spelning på Gröna Lund i Stockholm. Nu är det alltså Göteborg och Ullevis tur, och bättre inledning på kvällen innan Metallica går på kan vi inte tänka oss. Vi ses i augusti.

Datum
22.8 – Göteborg, Ullevi

Biljetter
Konserten är slutsåld.

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter