axel rudi pell
Foto: Evelina Szczesik

Axel Rudi Pell återvänder till Sverige för tre konserter i höst

Efter att ha gjort succé under den förra Sverigeturnén återvänder Axel Rudi Pell för ett ärevarv. Med en ny skiva i ryggen gör han i oktober tre Sverigespelningar.

Efter att ha gjort succé under den förra Sverigeturnén återvänder Axel Rudi Pell för ett ärevarv. Med en ny skiva i ryggen gör han i oktober tre Sverigespelningar. Passa på att se Axel och hans band i Stockholm, Göteborg eller Malmö.

Både cv:t och diskografin är minst sagt imponerande. Men enklast sammanfattas Axel Rudi Pells karriär med att han är en av Tysklands främsta och mest framgångsrika gitarrister. Efter att han lämnade bandet Steeler 1988 och gick solo, har Axel Rudi Pell släppt över 20 studioalbum och en rad imponerande liveskivor. Höjdpunkterna är många, men ”Shadow Zone” och ”The Crest” har en särskild plats i många fans hjärtan.

Nu är Axel Rudi Pell aktuell igen. Lagom till höstens konserter kommer ”Risen Symbol”. Den här gången har det sneglats lite extra mot Led Zeppelins anthemaktiga groove och orientaliska inspel. Bakom frontmannen Johnny Gioelis imponerande röst spänner Axel Rudi Pell bågen högt och bevisar att han 35 år in i solokarriären fortfarande kan överraska och överträffa alla högt ställda förväntningar.

AXEL RUDI PELL
Special guest: Everdawn
24 okt: Stockholm | Fryshuset Klubben
25 okt: Göteborg | Brewhouse
26 okt: Malmö | Slagthuset

Biljettsläpp: 11 mars kl 10:00 via fkpscorpio.se

Picture of Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER