VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
deathdta-484

DEATH DTA – den officiella hyllningen till Chuck Schuldiner och DEATH kommer till Sverige

0 Shares

deathdta-484
Under tonåren skapade han nästan en hel genre på egen hand och lämnade sju viktiga studioalbum till eftervärlden, vilket gör honom till en levande legend och förevigar hans namn och arv efter sin bortgång år 2001. Vi pratar så klart om ingen mindre än dödsmetallens gudfar, Chuck Schuldiner, och hans banbrytande band Death!

I mars kommer DEATH DTA, den officiella hyllningen till Chuck Schuldiner och Death, till Stockholm och Göteborg. För att hylla Schuldiner påhittighet och återuppliva hans konstnärskap och magi framför de den legendariska Symbolic-skivan.


All star-lineupen kommer att bestå av två originalmedlemmar från Symbolic-skivan, trummisen Gene Hoglan (Testament) och gitarristen Bobby Koelble. De har även med sig sångaren/gitarristen Max Phelps (Cynic) och basisten Steve Di Giorgio (Testament, Sadus).

Som grädde på moset tar de även med sig tre grymma supportband i form av landsmännen i Massacre (med bland andra Death co-grundaren Rick Rozz på gitarr och Deaths förre basist Terry Butler), Abysmal Dawn och franska döds thrash-pionjärer Loudblast. Denna turné kommer att bli en oöverträffad liveupplevelse som iget fan av Death’s arketypiska death metal bör missa!

Datum
2015-03-19 – Sticky Fingers, Göteborg
2015-03-20 – Klubben Fryshuset, Stockholm

Biljetter
Biljettpriser: 295 kr + serviceavgift
Biljettlänkar: www.fkpscorpio.se/sv/konserter-amp-biljetter/death-dta-us/

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter