egonaut-band-w-logo-2013

EGONAUT förband till BIGELF

78 Shares

egonaut-band-w-logo-2013
EGONAUT är nu klara som opening act till BIGELF på Sticky Fingers i Göteborg och Kajskjulet i Halmstad.

Vinnarna av Livekarusellens riksfinal 2014!

”Musiken är som gjord för liveformatet, 70-talshårdrock med tunga riff, modern attityd, orgelmattor och ett jäkla driv”.Sedan starten 2005 har Egonaut ägnat sig åt att förfina sin egna variant av klassisk Stoner Rock till en blandning av 70-talsrock, metal, doom och modern riffrock. Egonaut har genom åren etablerat sig som ett utav Sveriges vassaste liveband vilket har gett dem chansen att få dela scen med bl.a Hammerfall, Mustasch, Jorn, Hardcore Superstar och The Night Flight Orchestra m.fl.

Under sommaren 2012 skrev Egonaut på för den svenska retrorock-etiketten Transsubstans Records och släppte sedan sitt andra album ”Mount Egonaut” den 27 Februari 2013, som även den hyllades av många kritiker runt om i Europa. Detta skivsläpp banade även väg för att Egonaut skulle plockas upp utav bokningsbolaget Rocknytt Lajjv Agency.

Egonaut håller för närvarande på att spela in sitt tredje album och det är ett mörkare och tyngre Egonaut vi har att vänta… Doom ’n’ Roll.

bigelf-band-2014-logo484
Progressiva rockhjältarna Bigelf från Hollywood/Los Angeles har alltid haft en mycket speciell och känslomässig koppling till Sverige. Trots att man under årens lopp drabbats av tragiska dödsfall och ett flertal medlemsbyten, så är nu bandet tillbaka starkare än någonsin.

Till det senaste albumet ”Into The Maelstrom” (maj, 2014), slog man sina påsar ihop med den legendariske Dream Theater-trummisen Mike Portnoy och gitarristen Luis Maldonado (UFO, Glenn Hughes) för att slutföra inspelningen. Banner Bigelf Rocknytt484Slutresultatet för de kvarvarande medlemmarna Damon Fox och Duffy Snowhill blev ett mästerverk som hyllats världen över och bl.a. nominerats i hela tre kategorier vid Progressive Music Awards 2014.

Efter ett kritikerrosat framträdande på Getaway Rock Festival i Gävle i augusti så återkommer nu Bigelf till Sverige för ett antal spelningar i samband med bandets Europaturné. Exklusivt för denna turné är att John Wesley från Porcupine Tree medverkar som gästgitarrist. Medföljer på turnén gör även banden BEND SINISTER (Canada) samt JOLLY (US) och nu även EGONAUT som opening act på spelningarna i Göteborg och Halmstad.

Turnéplan

BIGELF
Support: Bend Sinister (Can) + Jolly (US)
* Plus opening act: Egonaut (S)

21/11  Göteborg, Sticky Fingers *
22/11  Halmstad, Kajskjulet *
23/11  Malmö, KB
25/11  Stockholm, Debaser Strand
26/11  Smedjebacken, Folkets Hus Bio
28/11  Nivå, Örebro
29/11  Sala, Rockland

{youtube}KbxIsU_MnSI{/youtube}
{youtube}hsO9qWVRAPM{/youtube}
{youtube}DrLlugClPCM{/youtube}
{youtube}ePF-CcATGLA{/youtube}

78 Shares
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt

Relaterade artiklar

RELATERADE ARTIKLAR

VIDEOPREMIÄR

VIDEOPREMIÄR
VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Rocknytt Logga 2019 heavy metal

Följ oss på Facebook!