VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
mas

De finska fansen om fiaskot som Metal All Stars försökte dölja: Endast 7 % av arenan nyttjades, 93 % stod tomt.

225 Shares

mas
AMATÖRBILD FRÅN KONSERTEN (Foto: Toni Korpela)

Metal All Stars-turnén avslutades förra veckan då supergruppen nådde Moskva i Ryssland som var slutstationen för Europa. Men innan M.A.S åkte över till Ryssland befann de sig i Finland för att uppträda i huvudstaden Helsingfors.


Den uppmärksammade turnén hade tidigare fått stark kritik i medierna för att utannonserat turnén med kända musiker som senare valde att hoppa av. De som hoppade av turnén var Tom Araya (Slayer), Rob Halford (Judas Priest), Phil Anselmo (Pantera), Cronos (Venom), Nick Menza (Megadeth) och sist men inte minst Vince Neil (Mötley Crüe) – som helt enkelt inte dök upp. M.A.S fick låga betyg i pressen och sammanfattades med ord som “pissljummet” och “låt oss slippa det här igen”.

När turnén nådde Stockholm befann sig knappt 2 500 av 8 000 potentiella besökare på plats i Hovet, många valde att stanna hemma medan andra vände i dörren. När bandet skulle spela i Hartwall Arena strax efteråt så nådde turnén sitt absoluta lågmärke – arenan var nästan tom. Hartwall Arena har en kapacitet på 13 349 personer, men enligt den besvikne konsertbesökaren Jussi Tuuras kom det endast 1 000 personer.
– Jag kan tänka mig att det kom ungefär 1 000, max 1 500 – ett totalt fiasko” berättar han för Rocknytt.

På Facebook skriver andra att det var färre än 1 000 besökare på plats. Den nedslående publiksiffran försökte man dölja ifrån Metal All Stars officiella facebooksida. Där valde man att publicera en gammal bild ifrån en annan spelning i ett annat land. Bilden som publicerades är bevisligen tagen i Sofia, Bulgarien, men texten som laddats upp i samband med bilden lyder: “Thank you Helsinki!”. Detta gick inte förbi fansen obemärkt då det var en markant skillnad på publiksiffran i Finland och publiksiffran i Bulgarien. Dessutom ser arenorna olika ut vad det gäller färg och inredning, samt på bilden som Metal All Stars laddat upp återfinns reklam för bourbonjätten Jack Daniel’s medan det i Finland är förbjudet enligt lag att göra reklam för starka alkoholdrycker på offentlig plats.

Toni Korpela som poängterade detta har själv tagit bilder ifrån spelningen som han tillåter Rocknytt att publicera. Tonis bild är den som är överst i inlägget, ett print screen från Metal All Stars officiella facebooksida finner du här nedan:

METALALLSTARSIGEN

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter