VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
meshuggah-band

MESHUGGAH besöker Gröna Lund

0 Shares

meshuggah-band

Den 31:a maj gör MESHUGGAD en unik jubiliumsspelning på Gröna Lund i Stockholm.

 

När MESHUGGAH dundrar in som årets absolut hårdaste bokning till Gröna Lund kan ni räkna med en tung och röjig metalspelning av absoluta världsklass. Deras progressiva metal har vunnit respekt av kritiker och publik världen över.


MESHUGGAH bildades 1987 i Umeå, starkt influerade av band som Metallica. De kallade sig då för Metallien men bytte senare namn till Meshuggah, som betyder galen på hebreiska. De har kommit långt sedan deras första platta ”Psykisk Testbild” som släpptes i enbart 1000 exemplar 1989 på den lokala skivaffären i Umeå. Det sjätte studioalbumet, ”obZen” från 2008, sålde 11 000 exemplar redan första veckan och nominerades till en Grammis. 2012 släpptes bandets sjätte fullängdare, den mörka och unisont kritikerhyllade “Koloss”.

I år är det 25 år sedan Meshuggah albumdebuterade vilket bandet firar med att ge sig ut på en jubileumsturné där de utlovar en setlist bestående av låtar från hela deras karriär.

Den 31 maj kl. 20.00 är det dags för sommarens hårdaste konsert när Meshuggah kliver ut på Stora Scen på Gröna Lund i Stockholm.

{youtube}zg2076b5Lqc{/youtube}

Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter