VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
phil-anselmo

Philip H. Anselmo & The Illegals till Sverige

0 Shares

phil-anselmo
För dig som gillade Panteras ”The Great Southern Trendkill” så är Philip H. Anselmo & the Illegals en homerun.

Phils sång är extremt rå och gitarriffen är arga, invecklade och stenhårda. Nu kan vi meddela att Phil & Co. kommer till Malmö och KB den 24 juni och till Stockholm och Debaser Medis den 25 juni. Biljetterna är släppta i detta nu.


När Pantera kom på 90-talet och slog igenom som en atombomb i metalvärlden med Phil Anselmo i spetsen så var det rätt lätt att förstå att han hade kommit för att stanna. Och det är en sanning med modifikation. Phil Anselmo har varit aktiv i så många band och konstellationer att hans sida på Metal Archives är lika lång som ett uppslagsverk. Han gick från Pantera till Superjoint Ritual och Down. Men vänta, det kommer mera. Andra projekt inkluderar även Arson Anthem, Christ Inversion, Southern Isolation, Viking Crown, Eibon och nu, det bästa: Philip H. Anselmo & The Illegals.

För er som gillade Panteras ”The Great Southern Trendkill” så är Philip H. Anselmo & The Illegals en homerun. Phils sång är extremt rå och gitarriffen är arga, invecklade och stenhårda. Det låter helt enkelt som en skiva som är produkten av ett knytnävsslagsmål i helvetet.

Bandets första album heter ”Walk Through Exits Only”, är släppt på Anselmos egna bolag Housecore Records och kom i början av sommaren 2013.

Med sig i bandet har Anselmo Marzi Montazeri på gitarr, Jose Manuel Gonzalez på trummor och Bennett Bartley på bas. Tillsammans är de ett band som tar med dig på en sjuhelvetes resa, till avgrunden och tillbaka. För skillnaden mellan Philip H. Anselmo & The Illegals och andra arga band i samma hårda skola är att du aldrig vet var låtarna ska vägen härnäst. Musikaliskt sett så är det här överkurs; den typen av överkurs som får dig att vilja plugga tills du går i pension. Låtarna är aldrig längre än två minuter, det är så argt och intensivt att du förändrar din andning när du lyssnar på det då det faktiskt är en rent fysisk upplevelse och låtuppbyggnaden är inte traditionell någonstans, utan helt underbart experimentell.

Live ger Philip H. Anselmo & The Illegals ungefär samma känsla som att vika in sig i en torktumlare och trycka på start. Och vad kan vara bättre än det?

Datum
24.6 – Malmö, KB
25.6 – Stockholm, Debaser Medis

Biljetter
Malmö: Biljetterna kostar 275 kr + serviceavgift och säljs via LiveNation.se, Kulturbolaget.se, Eventim.se, Eventim-ombud & callcenter 0771-651 000.
Stockholm: Biljetterna kostar 240 kr + serviceavgift och säljs via LiveNation.se, Debaser.se, Ticnet.se / 077-170 70 70 samt Ticnet-ombud.

{youtube}admLOO4PVLk{/youtube}

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

Annonsansvarig på Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter