Foto: Effie Trikili

Uriah Heep ställer in Sverigespelningar

Uriah Heep har skjutit upp alla sina kommande spelningar i Sverige och Norge på grund av problem med arrangörsbolaget TADC.

Uriah Heep har skjutit upp alla sina kommande spelningar i Sverige och Norge på grund av problem med arrangörsbolaget TADC.

Bandet meddelar via sin hemsida:
Vi beklagar att vi på grund av en “svår ekonomisk situation” med arrangörsbolaget TADC måste meddela att alla tio kommande URIAH HEEP-spelningar i Sverige & Norge kommer att skjutas upp till nästa år.

Gitarristen och grundaren Mick Box tillägger;
Vi är återigen förtvivlade att fler konserter på vår 50-årsturné inte blir av, men vi vet att arrangörerna försöker att hitta nya datum så fort som möjligt. Vi återkommer med mer information om de nya datumen så snart som möjligt.

Den första konserten skulle ha ägt rum i Umeå idag.

De datum som påverkas är:

Umeå, Idun – 22 November
Stockholm, Gotalejon – 23 November
Oslo, Sentrum Scene – 24 November
Kristiansand, Kilden – 26 November
Stavanger, Konserthus – 27 November
Bergen, Røkeriet USF – 28 November
Bergen, Røkeriet USF – 28 November
Trondheim, Olavshallen – 29 November
Sundsvall, Tonhallen – 1 December
Göteborg, Partille Arena – 2 December
Malmö, Slakthuset – 5 December

Uriah Heep har ända sedan de bildandes 1969 varit ett av de mest betydelsefulla banden inom brittisk hårdrock. Debutalbumet “Very ‘Eavy… Very ‘Umble” från 1970 räknas med rätta som en klassiker och likaså skivor som “Salisbury” (1971), “Look At Yourself” (1971) och “Demons And Wizards” (1972).

Uriah Heep består idag av Mick Box (gitarr), Russell Gilbrook (trummor), Bernie Shaw (sång), Phil Lanzon (keyboards) och Davey Rimmer (bas).

Picture of Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER