Elton-John

ELTON JOHN kommer till Sverige igen

Elton-John
Han bjöd en fullsatt Friends Arena på en fantastisk konsert så sent som i december. Nu är det äntligen Göteborgs tur att få besök av en av de absolut största artisterna genom tiderna.

Elton-John
Han bjöd en fullsatt Friends Arena på en fantastisk konsert så sent som i december. Nu är det äntligen Göteborgs tur att få besök av en av de absolut största artisterna genom tiderna.

Elton John, mannen bakom de tidlösa och episka låtarna ”Your Song”, ”Tiny Dancer”, ”Rocket Man” och ”Candle In The Wind”, kommer till Scandinavium i Göteborg den 14 november med turnén ”Follow The Yellow Brick Road Tour”. Biljetterna släpps till försäljning på Alla Hjärtans Dag, fredag den 14 februari kl 9.00.

Alla har vi hört Elton John strömma ut ur högtalarna och alla har vi en gång känt hur träffande hans musik är för våra hjärtan. I nära 45 år har han byggt en bombastisk karriär som är svåröverträffad och är utan tvekan en av världens största artister. Med över en kvarts miljard sålda album (!) och oräkneliga priser i många olika kategorier, däribland sex Grammys, är det svårt att förneka vilken slagkraft Elton John har haft inom musikindustrin och för generationer av musiker.

Under sin karriär har han haft över 50 listettor, blivit invald i Rock and Roll Hall of Fame, blivit adlad och även blivit rankad som den största manliga artisten i världen av Billboard Magazine. Och inte minst minns vi den tårfyllda versionen av ”Candle In The Wind” som han framförde på Prinsessan Dianas begravning, en låt som än idag är den bäst säljande singeln i historien med 33 miljoner sålda exemplar.

Elton John har genom åren varit en stor vän av spektakulära shower och grandiosa föreställningar och är det något man kan vara säker på så är det att allt levereras med hela hjärtat och inget förbigånget. Vi ser fram emot ännu en magisk konsert då ”Follow The Yellow Brick Road Tour” når Sverige i November. Turnén är en del i 40-årsjubileet av hans klassiska album ”Goodbye Yellow Brick Road”. Detta är också anledningen att han den 24 mars släpper en specialutgåva av albumet tillsammans med en massa spännande bonusmaterial i form av en massa musik, DVD-film och en 100-sidig bok med unika bilder, essäer och intervjuer.

Turnén besöker även andra nordliga platser så som New Arena i St- Petersburg den 9 november, Hartwall Arena i Helsingfors den 10 november, Forum i Köpenhamn den 12 november, Spektrum i Oslo den 15 november samt Sörmarka Arena i Stavanger den 16 november.

Datum
14.11 Göteborg, Scandinavium

Biljetter
Biljetterna kostar 595-895 kr + serviceavgift och säljs via LiveNation.se, Ticnet.se / 077-170 70 70 samt Ticnet-ombud.

{youtube}R6wxp3Z_zks{/youtube}
{youtube}46qEeP9ftd4{/youtube}
{youtube}w_cmYrXH85M{/youtube}

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER