VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

Deafheaven till Sverige

Deafheaven överrumplade alla då de albumdebuterade 2011. Sedan dess har de knockat publiker runtom i världen med sina känslostormande urladdningar till konserter. I slutet av sommaren återvänder de till Sverige. 14 och 15 september gästas Slaktkyrkan i Stockholm samt Pustervik i Göteborg av Deafheaven.

Deafheaven avancerade snabbt under sina första år. Redan året efter att de grundades i Kalifornien avtäckte de sitt debutalbum ”Roads to Judah”. Skivan hamnade på drösvis av årsbästalistor och bandet kröntes till en av 2011-års bästa nykomlingar.


Med sin kompromisslösa mix av black metal-estetik, shoegaze, postrock och ofiltrerade känsloutbrott blev Deafheaven snabbt ett fenomen. Den uppmärksammade debuten följdes upp av de moderna klassikerna ”Sunbather” (2013) och ”New Bermuda” (2015). Och plötsligt stod det klart för alla att Deafheaven var ett av samtidens viktigaste band inom den hårdare skolan.

Live är bandet något utöver det vanliga. Det är tätt, innerligt och dramatiskt. Något som manifesterades då de, under pandemins påtvingade turnétorka, firade sitt 10-årsjubileum med skivan ”10 Years Gone”. På skivan, som spelades in live i studion, gav bandet några av deras gamla juveler en helt ny lyster.

Annons:

Nu är Deafheaven aktuella med albumet ”Infinite Granite”. Skivans annorlunda anslag visar att bandet, mer än ett decennium in i karriären, fortfarande har kraften och nyfikenheten att bryta ny mark och överraska sin publik.

DEAFHEAVEN
Support: Whistler
14 september: Stockholm | Slaktkyrkan
15 september: Göteborg | Pustervik
Biljettsläpp: 21 april kl 11:00

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT