VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

Limp Bizkit gör exklusiv spelning i Sverige

Limp Bizkit som satte nu-metal på kartan kommer till Sverige i sommar. Närmare bestämt spelar bandet på Fyrishov i Uppsala den 1 augusti.

Limp Bizkit är ett amerikanskt nu-metalband från Jacksonville, Florida som grundades 1994. Limp Bizkit är ett av banden som definierade genren nu-metal som blev stort i slutet av 90-talet och början av 00-talet.


Bandets musik känns snabbt igen genom Fred Dursts aggressiva sång och Borlands soniska experiment. Gitarristen Borland har också genomarbetat sitt visuella utseende som inkluderar ansikts- och kroppsfärg, masker och uniformer. Denna look spelar en stor roll i bandet liveshower. Limp Bizkit har nominerats till tre Grammy Awards, sålt 40 miljoner skivor världen över och vunnit flera andra priser.

Bandet består av Fred Durst (sång), Sam Rivers (bas och körsång), John Otto (trummor, slagverk), DJ Lethal (turntables) och Was Borland (gitarr, sång).

Annons:

Innan de lyckades signa med ett skivbolag gjorde Fred Durst allt i sin makt för att dra åt sig uppmärksamhet till bandet Limp Bizkit.

När Korn spelade i Jacksonville som förband för Sick of It All lyckades Durst att bjuda Korn på några öl och en tatuteringssession. Fast Durst inte var en skicklig tatuerare så lyckades han få basisten i Korn att lyssna på deras demo medan Fred tatuerade basisten.

Demon innehöll låtarna ”Pollution”, ”Counterfeit” och ”Stalemate”. Vid denna tid så var Limp Bizkit osignerade och Korn tog med sig grabbarna på två turnéer som gjorde att Limp Bizkit äntligen fick den exponeringen som de hade kämpat så hårt för.

Deras debutalbumet ”Three Dollar Bill, Yall$” som släpptes 1997 sålde 1,8 miljoner skivor i USA. Men det var inte förrän bandets andra och tredje skiva ”Significant Other” (1999) och ”Chocolate Starfish and the Hot Dog Flavored Water” (2001) som Limp Bizkit blev framgångsrika.

Biljetterna släpps idag, fredag 18 mars kl 10:00 HÄR»

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT