VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
tenacious-d-video-02

Viktig info gällande kvällens konsert med TENACIOUS D på Gröna Lund

741 Shares

tenacious-d-video-02

Alla svenska musikfestivaler har försökt boka dem i flera år, Idag kommer de till Sverige för en enda spelning!

Just nu är det kaos utanför och till Gröna Lund som stängde entrén kl 16.00.


17 000 personer åt gången får komma in på Gröna Lunds konserter. Inför kvällens spelning med Tenacious D är det redan fullt. – Det står 4000-5000 personer utanför och det väller in mer folk med bussar och båtar och spårvagnar, säger Mikael Ericson på polisens ledningscentral. Polisen finns på plats i området och vädjar nu om att inga fler ska åka dit för konserten.
– Vi vill att de ska veta att det är fullt och vi har ringt till bussbolagen om det. Vi kan bara släppa in en person om en annan person går ut, säger Mikael Ericson.”

Ikväll kl 20.00 spelar den komiska & vulgära rockduon Tenacious D på Gröna Lunds Stora Scen. Se upp för Hollywood-stjärnan Jack Black och hans vapendragare Kyle Gass! Sist de var i Sverige var år 2002.

Den prisbelönta komiska rockduon Tenacious D föddes i Los Angeles 1994 av Jack Black och Kyle Gass. Många år senare har bandet med sin klassiska rock och humoristiska texter skapat sig en alldeles egen fanbase. Mycket tack vare en tv-serie med bandet som propellerade dem ut i stora världen 1999.

2001 släppte duon sin första singel som tog världen med en orkanliknande storm som fick Tyfonen Tip från 1979 att framstå som en sval sommarbris. Låten Tribute är en modern klassiker av stora slag, som med sitt berättande och musikaliska dramaturgi innehåller alla element av perfekt komponerad rockopera.

I fjol släppte Tenacious D sitt tredje studioalbum vid namn Rize of the Fenix som gjorde det tydligt att bandet var tillbaka med besked. Man kunde snabbt slå fast att drömduons sound hade mognat, medan musikerna själva inte hade gjort det. En perfekt kombination alltså. Bakom trumsetet hade de placerat Dave Grohl från Nirvana och Foo Fighters.

Nu har det alltså gått elva långa år sedan de besökte Sverige sist.

{youtube}hvvjiE4AdUI{/youtube}

{youtube}_lK4cX5xGiQ{/youtube}

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter