VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
affisch-1aug-crop

Rocknytt tar tempen inför “Torsdag i Trägår’n” i Lidköping

affisch-1aug-crop
I morgon är det äntligen dags för Torsdag i Trägår’n i Lidköping, där bl.a THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA gör sin debutspelning. Rocknytts Ron Dahlgren har passat på att snabbt ta tempen på de aktuella banden The Night Flight Orchestra, Egonaut och Outshine.

Evenemanget håller på mellan 19.00-22.00 – OBS: Fri entré och ingen åldersgräns!


Spelordning: 19.00 Outshine (ca 40 min), Egonaut (ca 40 min) och avslutningsvis huvudakten The Night Flight Orchestra.

Annons:

OUTSHINE (genom Micke Holm, sång)

På torsdag öppnar ni för “supergruppen” The Night Flight Orchestra och det sker dessutom i din hemstad Lidköping. Hur känns det och vad vet ni om dem?
– Ja du Ron… det känns spännande och det ska bli riktigt kul att se dem, tror på en helt grym kväll.
Jag vet är att det är medlemmar från två av Sveriges största metalband (Soilwork och Arch Enemy), som dessutom är riktigt stora ute i världen. Sen är ju Jonas Källsbäck och David Andersson med som jag känner. Björn Strid sjunger grymt bra.

För de som läser detta men som aldrig fått chansen att uppleva er live, hur skulle du beskriva era spelningar?
– Ett band som bjuder på tunga gitarrer och en energifylld show. Vi förmedlar låtarna på det vis de förtjänar. Tungt, ångest och en resa ner till underjorden. Vårt mål är att alltid bjuda publiken på en grym liveshow oavsett hur många det är som kollar.

Slutligen, vad har Outshine för planer framöver?
– Det som ligger närmast nu är en nordenturné som förband till Paradise Lost. I november är vi bokade på Rockbitch Boat mellan Stockholm – Riga och sedan ska vi fortsätta att pusha på skivan och även börja skriva nytt material.

{youtube}NLN5-yb2Sps{/youtube}
EGONAUT (genom Dennis Zielinski, orgel)

På torsdag öppnar ni för “supergruppen” The Night Flight Orchestra. Hur känns det och vad vet ni om dem?
– Det känns enormt kul. Jag har personligen sedan första lyssningen av deras debutskiva diggat dem stenhårt. Så det var en mycket positiv överraskning när vi väl blev informerade om att vi skulle få agera förband på deras första spelning.

För de som läser detta men som aldrig fått chansen att uppleva er live, hur skulle du beskriva era spelningar?
– Vår musik och det vi förmedlar med den är energi. Så man skulle väl kunna säga att det som sker under en Egonaut-spelning är en enorm nukleär urladdning. Uppskattar man vår tunga hybrid av retrorock och modern riffrock så är chansen stor att man har svårt att stå still under en konsert. (Greppar man inte musiken så bjuds det ju alltid på visuell underhållning från scen)

Slutligen, vad har Egonaut för planer framöver?
– Några gig har redan ramlat in inför hösten och vågar man tro på ryktet så är ytterligare fler att vänta. Utöver gigandet så jobbar vi nu även på att få ihop material till vårt tredje album som skall spelas in då tiden är kommen…

{youtube}hsO9qWVRAPM{/youtube}

THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA (genom Jonas Källsbäck, trummor)

Det här är ert första liveframträdande och det sker dessutom i din hemstad Lidköping. kan du berätta lite mer om denna för många ännu oupptäckta “supergrupp”.
– Tack och bock , hårdrock! “Supergrupp” är man väl först efter ett tag, när hela världen förstår att alla måste lyssna på oss jämt, köpa alla skivor, komma till alla gig vi gör, skrika i en härlig osv. Nu har vi ju ju bara släppt en skiva, förvisso en borttskämt kritikerrosad sådan (vilket vi ödmjukt tackar för, mottagandet har varit fantastiskt). Helt ärligt så har vi väntat på första sågningen i drygt ett års tid, men den verkar utebli. Inte ens rocknytt ville ge sämre betyg än 9 av 10.
Men visst, “supergrupp” i den benämningen att musikerna är plockade från andra stora band är vi ju såklart.

Och visst vore det fullt naturligt att följa upp en omtyckt platta med ett gäng spelningar, men det verkar helt omöjligt att synka kalendrarna i bandet. affisch-1aug250Om alla bara slutar med sina sidoprojekt så kommer det kanske att bli ordning på det också…. Men det är klart att när Soilwork i nära anslutning till att TNFO gjorde skivdebut med “Internal affairs”, direkt grottar in sig i studion och släpper ett succéalbum i dubbelformat – “The Living Infinite”, så fanns det inte mycket plats över för gig, För övrigt så har väl Sharlee D’Angelo varit på turné med Arch Enemy sedan slutet på förra århundradet, och på toppen av det kryddar han med lite Spiritual Beggars, tiden äts upp (likt en modell bättre dansk ost), typ. Vi vill absolut ha fler spelningar än denna första (skratt)

Jo , ambitionen var att vi skulle sätta ihop en liten smygturné på ca 2 veckor i anslutning till denna stundande “Torsdag i Trägårn’ “, men det blev visst bara en torsdag… direkt efter giget så åker tex Björn och David ner till Wacken i Tyskland med Soilwork samt vidare till Österike. Så OM ALLA BARA SLUTAR MED SINA SIDOPROJEKT så finns det tid för både efterfest och flera spelningar i kalendern för TNFO. För övrigt känns det högst märkligt att planka sig själv, då vi ju inte har spelat ihop sedan plattan gjordes, vilket nu är snudd på 1,5 år sedan.

Det bästa med bandet är att det levereras bra musik, som folk verkar gilla, och det är ju inte illa. Sedan skulle jag kunna skriva några spaltmeter om hur fantastiskt trevliga och fina bandkompisar jag har, och hur tacksam jag är över chansen att skapa magi tillsammans med dem. Alla är sjukt taggade inför spelningen, jag tror bestämt att det skall repas också!

Debutplattan “Internal Affairs”, har fått starka recensioner i stort sett överallt. Finns det planer på en uppföljare?
– Ja! (Om alla bara slutar med sina sidoprojekt)

Vad vill du hälsa till alla som tänker se er på torsdag?
– Jag vill tacka för att de sätter sina sidoprojekt åt sidan och ägnar tid åt TNFO, Och lämpligen, så hälsar vi på varandra på torsdag, Välkomna!

{youtube}o5PDIAvDY_I{/youtube}

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT