Foto: Press

Porcupine Tree till Sverige

Porcupine Tree är tillbaka – nytt album och Sverigespelning

Porcupine Tree är tillbaka! Häromdagen släpptes singeln ”Harridan”. Den följs i juni 2022 upp av ett riktigt efterlängtat skivsläpp. ”CLOSURE/CONTINUATION” är det brittiska progrockbandets första nya album på tolv år. Därefter kommer Porcupine Tree till Stockholm för en stor konsert på Avicii Arena 27 oktober.

Anförd av singeln ”Harridan” är ”CLOSURE/CONTINUATION” en hett eftertraktad återkomst av ett av Englands mest framåtsträvande och genrekorsande rockband. Låten skrevs strax efter att bandets hittills mest framgångsrika album – ”The Incident” – släpptes 2009. På hårddisken lades filen i en mapp som först döptes till PT2012. Sen ändrades namnet till PT2015, PT2018 och så vidare. Men efter över ett decennium är det nya albumet äntligen färdigt.

Porcupine Tree föddes som en idé hos gitarristen/sångaren Steven Wilson redan 1987. Där fick han utlopp för alla de musikaliska experiment som inte rymdes inom hans dåvarande synthprojekt. Under början av 90-talet utvecklades projektet till ett band och resten är ett centralt kapitel i den progressiva rockens historia.

Med visuellt storslagna konserter och helgjutna album som ”Stupid Dream” och ”Fear of a Blank Planet” har Porcupine Tree varit med och fört hela genren framåt. Nu får vi äntligen ta del av fortsättningen, då vi 27 oktober 2022 hälsar Steven Wilson, Richard Barbieri och Gavin Harrison välkomna till Stockholm och Avicii Arena.

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER