VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

Amon Amarth + Machine Head tar över Hovet i Stockholm

Amon Amarth och Machine Head på en och samma kväll! 24 september 2022 tar de över Hovet, då deras gemensamma Vikings And Lionhearts Tour når Stockholm. Med sig har de även The Halo Effect.

2022 är det 30 år sedan Amon Amarth bildades i Tumba. Under åren som har gått har de resolut marscherat från förortens mörka replokaler till att erövra världen och bli en av Sveriges absolut största metalexporter. Längs vägen har de släppt moderna klassiker som ”Fate of Norns”, ”Surturn Rising” och nu senast tunga ”Berserker”. Nu får vi återigen chansen att se ett av metal-världens mest älskade band på hemmaplan. Det kommer inte att sparas på krutet – varken musikaliskt eller pyrotekniskt – då Amon Amarth nu fyller Hovet med sin melodiska metal, kryddad med inspiration och berättelser från vikingatiden och nordisk mytologi.


Två år efter Amon Amarths födelse debuterade Machine Head med det solida albumet ”Burn My Eyes”, som slungade ut bandet på en två år lång succéturné. Idag rankas ”Burn My Eyes” av många som en sann klassiker. Sedan dess har Machine Head tillhört den tyngre skolans toppskikt och avfyrat träffsäkra smockor som ”The Blackening” och ”Unto the Locust”. 2018 släpptes bandets nionde studioalbum ”Catharsis”.

I samband med att ”Burn My Eyes” fyllde 25 år gjorde Machine Head en live-in-the-studio-version av debuten. Den visade med all önskvärd tydlighet att låtarna är precis lika suveräna nu, som då vi hörde dem för första gången.

Biljetterna till denna supertunga helkväll på Hovet släpps fredag 5 november klockan 10:00 via AXS.com.

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Share via
Copy link