Gorillaz till Sverige

Gorillaz sätter guldkant på sommaren!

Gorillaz ställde till med en ordentlig fest på Hovet 2017. Deras första livespelning någonsin i Sverige utmynnade i en utsåld eufori. Nu är det dags igen. 4 augusti tar de virtuella antihjältarna och superstjärnorna över Skansen. Välkommen till en av sommarens absolut roligaste kvällar!

Det virtuella bandet Gorillaz består av sångaren 2D, basisten Murdoc Niccals, gitarristen Noodle och trummisen Russel Hobbs. Sedan bandet skapades av Damon Albarn och Jamie Hewlett har de gästats av allt från undergroundrappare till några av världsmusikens största och legendarer som Robert Smith och Elton John.

Sen den självbetitlade debuten avtäcktes 2001 har Gorillaz kammat hem såväl en Grammy som några BRIT Awards, gjort utsålda världsturnéer och utsetts till planetens mest framgångsrika virtuella band av The Guinness Book Of World Records. Men framför allt har de ständigt flyttat fram populärmusikens gränser.

Genom ett konstant utforskande samt outsinlig fantasi och nyfikenhet har Gorillaz skapat ett musikaliskt parallelluniversum där allt är tillåtet. Denna kreativa öppenhet har banat väg för en helt ny, mer gränslös generation popartister. Och att Gorillaz själva knappast har fått slut på idéer manifesterades på bandets sjunde studioalbum ”Song Machine, Season One: Strange Timez”.

I sommar återvänder coola Noodle och hennes kollegor äntligen till Sverige!

GORILLAZ
Datum: 4 augusti
Plats: Skansen, Stockholm
Biljettsläpp: 29 oktober kl 10:00 via Eventim.se

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
RELATERADE NYHETER
SENASTE NYTT
Rocknytt

Tipsa oss om nyheter



ROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER