The Quill Sweden Rock Festival
Foto: Effie Trikili

The Quill spelar senaste albumet ”Earthrise” i sin helhet

The Quill kommer att göra något som de aldrig har gjort tidigare, nämligen att under en konsert spela ett helt album från början till slut.

Den 23 oktober gör svenska The Quill något som de aldrig har gjort tidigare, nämligen att under en konsert spela ett helt album från början till slut. ”Spännande och utmanande på samma gång”, säger bandet.

Skivan det gäller är deras senaste ”Earthrise”, som släpptes i våras. Gruppens speciella liveframträdande kommer att ske på ”Parken” i Oskarshamn, inte många mil från deras hemort Mönsterås.

The Quill släppte sitt debutalbum 1995. Därefter har det blivit åtta skivor till. I deras hårdrockmusik ingår även en blandning av Bluesrock, Heavy Metal och Stoner Rock. 70-talsinfluenserna är tydliga. Bandet har många uppskattade plattor i sitt bagage. Bland dessa finns ”Born From Fire” (2017), med låtarna ”Snake Charmer Woman” och deras största hit ”Stone Believer”, ett spår som redan är en klassiker.

Musiken på ”Earthrise” har beskrivits som full av självförtroende och energi, samtidigt som texterna är både filosoferande om livet, samt reflekterar över samhället och jorden vi lever på. Eftersom pandemin satte stopp för turnérandet ett tag, kunde de inte presentera sitt nya material live. Inte förrän nu och då görs det rejält, genom att leverera hela alstret bit för bit, inför fans på hemmaplan.

Bandet har uppträtt i hela Europa, på festivaler som Sweden Rock och Wacken, samt turnérat i USA. Bakom trummorna hittar vi Jolle Atlagic (Electric Boys, Hanoi Rocks, Firebird). Gitarr spelas av Christian Carlsson (Cirkus Prütz), basist är Roger Nilsson (Spiritual Beggars, Arch Enemy, Firebird) och bakom mikrofonen finner vi Magnus Ekwall (Ayreon, Mountain Of Power).

Spelningen på ”Parken” i Oskarshamn innehåller två konserter, då Jolle även uppträder tillsammans med sina andra bandkollegor i gruppen Electric Boys.

The Quill hälsar till sina fans: ”Vi är så redo att ge oss ut och spela och träffa er alla igen!”

Datum
23 okt – Park 57/Folkets Park, Oskarshamn

Biljetter: https://bradholmenevent.ticketco.events/se/sv/e/electric_boys_0ch_the_quill

Övriga konsertdatum 2021
12 nov – Pustervik, Göteborg
4 dec – Backstage Rockbar, Trollhättan
10 dec – KB, Malmö
11 dec – Nalen, Stockholm

Picture of Anna Karlsson

Anna Karlsson

Skribent/Fotograf

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER